Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

112

Politie Almere wijst 46% van geregistreerde misdrijven af na onderzoek

Politie Almere wijst 46% van geregistreerde misdrijven af na onderzoek

De politie in Almere heeft vorig jaar in totaal 5.147 van de in totaal 11.300 geregistreerde misdrijven afgewezen na onderzoek te hebben gedaan. Dat blijkt uit gegevens die door Almere Nieuws zijn opgevraagd. Landelijk werden er 920.870 misdrijven geregistreerd waarvan er 510.826 zaken (55 procent) na onderzoek binnen de politie werden afgewezen. "Hiermee presteert Almere beter dan landelijke en regionale uitkomsten", vertelt woordvoerder Hans Meuleman aan onze redactie.

Aangiften

De politie benadrukt dat een geregistreerd misdrijf bij de politie niet automatisch een aangifte is. "Het betreft een registratie van een misdrijf, er hoeft dus geen aangifte aan gekoppeld te zijn. Van de 11.300 onderzoekdossiers zijn er 9.584 via een aangifte bij de politie binnengekomen", aldus Meuleman. Van de 5.147 onderzoeken die zijn afgewezen, waren er 4.981 afkomstig uit een aangifte die werd opgenomen.

Analyse na afwijzing

Bij aangiften waar geen vervolg aan wordt gegeven zijn volgens Meuleman over het algemeen geen directe aanknopingspunten, daderinformatie of prioriteit vanuit het gezag. "Dat betekent echter niet dat we met deze aangiften niets doen. Op basis van de informatie van alle aangiften maakt de politie analyses", legt Meuleman uit. Zo'n analyse bestaat bijvoorbeeld uit welke criminaliteit waar plaatsvindt en wat er bekend is over mogelijke daders. "Zo kan de politie gerichter acties ondernemen zoals extra surveillance of het inzetten van opsporingsmiddelen. Daar gaat een preventieve werking van uit wat er toe kan leiden dat bij deze aanvankelijk aangehouden aangiften alsnog een opsporingsonderzoek wordt gestart." Ook kan de gemeente maatregelen treffen na de analyse door de politie.

Wachttijd

De politie heeft het streven om binnen 48 uur nadat een burger bij de politie kenbaar heeft gemaakt aangifte te willen doen, de aangifte op te nemen. "Het kan gebeuren dat een aangifte pas na deze 48 uur wordt opgenomen, bijvoorbeeld wanneer de burger op een specifieke dag of tijdstip aangifte wil doen", legt Meuleman uit. Alhoewel er inmiddels door de VVD in Almere een meldpunt is geopend waarbij inwoners hun verhaal kunnen doen waarbij de politie weigerde de aangifte op te nemen, zegt Meuleman 'in principe' elke aangifte van een strafbaar feit op te nemen: "wij streven naar een betekenisvolle afdoening."

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.
Actuele artikelen

Ben jij de 26.642
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.2 ℃
Voelt als 14.2 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.0 ℃ (10.02 uur)
Hoogst 16.6 ℃ (06.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog