Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Almere loopt voorop met elektrische auto's

Foto: aangeleverd

Almere loopt voorop met elektrische auto's

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie

Almere loopt voorop als het gaat om elektrisch rijden. In de gemeente staan maar liefst 17.743 elektrische auto's geregistreerd. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als in heel de gemeente Amsterdam.

Dat blijkt uit onderzoek van Energievergelijk.nl. De energievergelijker maakte gebruik van de klimaatmonitor (cijfers: CBS).

6,3 procent

In geen enkele andere gemeente zijn er zoveel elektrische auto's als in Almere. 6,3 procent van alle auto's is volledig elektrisch (FEV) of plug-in hybride (PHEV). Het landelijke gemiddelde ligt op slechts 1,4 procent.

Flevoland is overigens ook de provincie met de meeste elektrische auto's. Bijna 4,9 procent van alle voertuigen is elektrisch.

Zonne-energie

Als het gaat om mobiliteit is Almere dus zeer duurzaam.  Op het gebied van zonne-energie kan het echter stukken beter. In de gemeente wordt per inwoner gemiddeld 103,6 kWh aan zonne-energie per jaar opgewekt. Dat is 17,5 procent onder het landelijke gemiddelde van 125,6 kWh per jaar. Ter vergelijking: een doorsnee huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh stroom.

Opvallend is wel dat bijna 10 op de 100 woningen in Almere één of meerdere zonnepanelen heeft. Terwijl dit landelijk maar zo'n 7 op de 100 woningen zijn.

Energieprijzen

In Almere spendeert een huishouden jaarlijks gemiddeld 1.330 euro aan energiekosten (cijfers: 2016). Alle huishoudens (met zonnepanelen) doen er slim aan om ieder jaar de energieprijzen in de gaten te houden.

Het loont vaak om ieder jaar over te stappen naar een andere energieleverancier. Energiebedrijven maken er namelijk een gewoonte van om de tarieven en terugleververgoedingen jaarlijks aan te passen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 16.4 ℃
Voelt als 15.0 ℃
Gemiddeld
Laagst 8.7 ℃ (05.40 uur)
Hoogst 16.4 ℃ (10.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog