Instortingsgevaar: Metropolegarage per direct afgesloten door scheuren in steunpilaren
Klik om te vergroten
Foto: Google Maps


Instortingsgevaar: Metropolegarage per direct afgesloten door scheuren in steunpilaren



Geplaatst door Max Joling
Laatste update op maandag 10 september 2018 om 21:11 uur


De Metropolegarage in Almere Stad is maandagmiddag per direct afgesloten nadat er scheuren in meerdere steunpilaren waren ontdekt. Dat meldt de gemeente.

Volgens de gemeente zitten de scheuren in steunpilaren op meerdere verdiepingen. Doordat de garage maandagmiddag per direct op slot ging, konden mensen hun geparkeerde auto niet meer uit de garage halen. 

"Er staan beveiligers om mensen op te vangen van wie hun auto nog in de parkeergarage staat. Er mag niemand meer in, ook mijn auto staat er nog geparkeerd", vertelt een gedupeerde die genoodzaakt was om per trein naar zijn huis in Amstelveen af te reizen.

De gemeente laat in een reactie weten de situatie te betreuren en er alles aan te doen om mensen weer bij hun auto te laten.

Tijdelijke ondersteuning

Dinsdag worden er als noodmaatregel steunpilaren geplaatst waarna er gekeken kan worden naar het herstel van de garage.

De gemeente weet nog niet hoelang de garage afgesloten blijft.

Telefoonnummer

De gemeente heeft een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld voor mensen van wie hun auto in de garage staat, zij kunnen bellen naar 036-5343202. Het telefoonnummer is ook in de nacht van maandag op dinsdag bereikbaar.

Volgens de gemeente krijgen eigenaren van auto's een telefoontje zodra de parkeergarage weer is geopend.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.