Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

PvdA wil 'leenhulpmiddelen' in Almere

PvdA wil 'leenhulpmiddelen' in Almere

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De PvdA in Almere pleit voor zogenoemde leenhulpmiddelen in Almere waarbij bijvoorbeeld buggys, rollators en rolstoelen door de gemeente worden aangeschaft en voor inwoners te leen beschikbaar wordt gesteld.

Daarover stelde de PvdA woensdag schriftelijke vragen aan het college.

Nijmegen

Het idee komt oorspronkelijk uit Nijmegen waar al zogenoemde 'leenhulpmiddelen' in de stad aanwezig zijn: bezoekers van het stadscentrum kunnen daar gratis gebruik maken van bijvoorbeeld een rolstoel of rollator.

"Deze hulpmiddelen maken het voor mense die slecht ter been zijn makkelijker om de binnenstad te bezoeken", aldus de PvdA.

De PvdA is van mening dat het intiatief bijdraagt aan een inclusievere en beter toegankelijke stad voor iedereen in de samenleving.

Schriftelijke vragen

In schriftelijke vragen aan het college vraagt de partij wat het college van het initiatief vindt en of zij de mening deelt dat het initiatief zorgt voor een inclusievere en beter toegankelijkere stad voor kwetsbare doelgroepen.

Ook wil de partij weten of het college bereid is om een aanzet te doen om de 'leenhulpmiddelen' mogelijk te maken in Almere.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.5 ℃
Voelt als 4.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 7.5 ℃ (13.35 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)