Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

< src='//almere-nieuws.nl/media/images/912892947099538787.jpg' class='mvp-mob-img wp-post-image' srcset='//almere-nieuws.nl/media/images/912892947099538787.jpg 400w, //almere-nieuws.nl/media/images/912892947099538787.jpg 300w, //almere-nieuws.nl/media/images/912892947099538787.jpg 768w, //almere-nieuws.nl/media/images/912892947099538787.jpg 1000w' sizes='(max-width: 400px) 100vw, 400px' />

Politiek en gemeente

Basisschool De Zeetuin in Muziekwijk viert 35-jarig bestaan

Foto: Google Maps

Basisschool De Zeetuin in Muziekwijk viert 35-jarig bestaan

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Basisschool De Zeetuin viert de komende week haar 35-jarig bestaan: de school werd in 1983 geopend en is inmiddels uitgegroeid tot een school welke zich op vele vlakken heeft ontwikkeld.

De school startte destijds met 80 leerlingen, al snel werd het leerlingenaantal hoger waardoor er een aanbouw en later ook nog een dependance moest komen. Op z'n drukst telde de school 300 leerlingen, op dit moment krijgen 142 leerlingen les op de school.

"Het is een heel gezellige en knusse school bestaande uit kleine klassen waar 12 leerkrachten les aan geven", vertelt Kirsten Berkhout (intern begeleider van de school).

Ontwikkelingen

Er werd een samenwerking aangegaan met De Nieuwe Bibliotheek waardoor de school nu een uitgebreide bibliotheek heeft, ook heeft de school een open podium waar leerlingen worden uitgedaagd om hun talenten te laten zien.

De school werkt samen met 'De Vreedzame School', een compleet basisschoolprogramma voor sociale compententie en democratisch burgerschap waarbij kinderen onder andere leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen.

Viering

De school laat het jubileum niet ongemerkt voorbij gaan; zo gaan alle leerlingen komende maandag naar Dierenpark Amersfoort en worden er op dinsdag en donderdag circuslessen gegeven aan de leerlingen waarbij er uiteindelijk een voorstelling zal worden gehouden voor ouders en buurtgenoten.

Vrijdag wordt de viering afgesloten met een feest op het schoolplein waar onder meer spelletjes worden gespeeld, er veel eten is waarbij naast leerlingen ook ouders en buurtgenoten welkom zijn.

Foto: basisschool De Zeetuin in 1986
(zonder titel)


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.5 ℃
Voelt als 3.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 6.5 ℃ (12.47 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)