Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Leerlingen Meergronden krijgen les van minister Hoekstra

Leerlingen Meergronden krijgen les van minister Hoekstra

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Leerlingen van OSG De Meergronden in Almere Haven hebben maandag een gastles gehad van Wopke Hoekstra (minister van Financiën).

In de les behandelde de minister het materiaal van 'Wijzer in geldzaken' over omgaan met geld. Ook werd er gesproken over inkomsten en uitgaven.

"Ik vind het belangrijk voor de toekomst van kinderen en jongeren om goed met geld te leren omgaan. Daarom bezoek ik elke maand een school en ga ik over dit onderwerp actief met leerlingen in gesprek. Immers, jong geleerd is oud gedaan!", aldus Hoekstra.

Omgaan met geld

Na de gastles ging Hoekstra in gesprek met wethouder Jerzy Soetekouw, die zegt blij te zijn over het bezoek van de minister aan de school. In het nieuwe collegeprogramma is het voorkomen en bestrijden van armoede en schulden één van de aandachtspunten.

"Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe armoede mensen kan belemmeren om mee te doen in de samenleving en hun talenten in te zetten. Jonge mensen zijn kwetsbaar in een wereld waarin de verleiding om te veel uit te geven groot is. Voor veel jongeren gaat de overgang naar financiële onafhankelijkheid gewoon te snel en schulden zijn gemakkelijk gemaakt. Daardoor begint hun jonge leven al met een achterstand", aldus Soetekouw.

Wethouder Soetekouw wil zich komende periode gaan inzetten om samen met mensen en organisaties in Almere de jongeren in de stad leren om beter om te gaan met geld.[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 13.8 ℃
Voelt als 12.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 13.8 ℃ (08.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog