Leerlingen Meergronden krijgen les van minister Hoekstra
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Leerlingen Meergronden krijgen les van minister Hoekstra
Laatste update: dinsdag 09 oktober 2018 - 16:52 uurLeerlingen van OSG De Meergronden in Almere Haven hebben maandag een gastles gehad van Wopke Hoekstra (minister van Financiën).

In de les behandelde de minister het materiaal van 'Wijzer in geldzaken' over omgaan met geld. Ook werd er gesproken over inkomsten en uitgaven.

"Ik vind het belangrijk voor de toekomst van kinderen en jongeren om goed met geld te leren omgaan. Daarom bezoek ik elke maand een school en ga ik over dit onderwerp actief met leerlingen in gesprek. Immers, jong geleerd is oud gedaan!", aldus Hoekstra.

Omgaan met geld

Na de gastles ging Hoekstra in gesprek met wethouder Jerzy Soetekouw, die zegt blij te zijn over het bezoek van de minister aan de school. In het nieuwe collegeprogramma is het voorkomen en bestrijden van armoede en schulden één van de aandachtspunten.

"Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe armoede mensen kan belemmeren om mee te doen in de samenleving en hun talenten in te zetten. Jonge mensen zijn kwetsbaar in een wereld waarin de verleiding om te veel uit te geven groot is. Voor veel jongeren gaat de overgang naar financiële onafhankelijkheid gewoon te snel en schulden zijn gemakkelijk gemaakt. Daardoor begint hun jonge leven al met een achterstand", aldus Soetekouw.

Wethouder Soetekouw wil zich komende periode gaan inzetten om samen met mensen en organisaties in Almere de jongeren in de stad leren om beter om te gaan met geld.[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.