Almere krijgt vuurwerkvrije zones
Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Almere krijgt vuurwerkvrije zones
Laatste update: woensdag 10 oktober 2018 - 15:41 uurHet college van B&W heeft ingestemd met het voorstel om een pilot 'vrijwillige vuurwerkvrije zones' te starten in Almere.

Het college besloot om met het voorstel in te stemmen nadat het initiatief eerder succesvol bleek in de steden Den Haag en Enschede.

Afspraken met de buurt

Volgens het college is het instellen van vuurwerkvrije zones in Almere gericht op bewoners die afspraken maken met elkaar over het afsteken van vuurwerk in hun straat, hofje, pleintje of park.

De gemeente zal borden en posters beschikbaar stellen zodat bewoners ook daadwerkelijk kenbaar kunnen maken dat het betreffende gebied een vuurwerkvrije zone is.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.