[Update 14.58u] Groot gebied centrum Almere Stad ontruimd vanwege nep-bom
Klik om te vergroten


[Update 14.58u] Groot gebied centrum Almere Stad ontruimd vanwege nep-bomGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 19 oktober 2018 om 15:03 uur


De politie heeft vrijdagmiddag een groot gedeelte van het centrum in Almere Stad ontruimd nadat er een nep-bom werd gevonden.

De meldkamer kreeg rond 12.30 uur de melding over de vondst, welke werd gedaan onderaan de roltrappen nabij het Flevoziekenhuis. Onder meer werden de naastgelegen tunnel, woningen, een deel van het stadhuis, ingang van het Flevoziekenhuis, rechtbank en Windesheim Flevoland ontruimd.

Ook het busverkeer werd verstoord als gevolg van inzet door hulpdiensten.  Bewoners van de ontruimde woningen werden opgevangen in de Burgerzaal.

EOD

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar het projectiel, wat uiteindelijk om een nep-bom bleek te gaan.

Rond 14.55 uur werden de afzettingen geleidelijk aan opgeheven.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.