Grieks restaurant in centrum Almere Buiten failliet verklaard
Klik om te vergroten


Grieks restaurant in centrum Almere Buiten failliet verklaardGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 21 oktober 2018 om 15:32 uur


Het Griekse restaurant Grand Taverna Alexandros op het Baltimoreplein in Almere Buiten is door de rechtbank failliet verklaard. 

Al langer kampt het centrum van Almere Buiten met teruglopende bezoekersaantallen. Eerder dit jaar gingen in DoeMere in totaal zes winkels failliet, ook twee horecazaken op het zelfde Baltimoreplein sloten begin dit jaar hun deuren. 

Huur

Meerdere winkeliers geven aan dat er door de verhuurder een veel te hoge huur wordt gerekend wat mede een reden is voor de strijd om het hoofd boven water te houden. Volgens de winkeliers wordt er geen gehoor gegeven aan het verzoek tot huurverlaging. 

Ook de winkeliersvereniging zou ondanks een maandelijkse financiële bijdrage geen interesse tonen om het plein, wat door de gemeente is aangeduid als horecaplein, levendiger te maken. 

Op het plein wordt in november gestart met de bouw van een hotel, ook zijn er plannen voor een bioscoop.

Op het raam hangt een A4tje met dat het restaurant wegens omstandigheden gesloten is.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.