A6 komend weekend dicht, vanaf maandag nieuwe verkeerssituatie
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


A6 komend weekend dicht, vanaf maandag nieuwe verkeerssituatieGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 06 november 2018 om 15:35 uur


De A6 tussen Almere Stad en Almere Buiten is komend weekend afgesloten in de richting van Lelystad. Rijkswaterstaat werkt dit weekend aan de verbreding van de weg. 

Ook de verbindingsboog van de A27 met de A6 zal worden afgesloten. 

Klaar voor gebruik

Volgens Rijkswaterstaat wordt de hoofdrijbaan richting Lelystad (tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost) klaar gemaakt voor gebruik. Het definitieve asfalt wordt aangebracht inclusief de definitieve belijning. 

Ook worden de parallel- en hoofdrijbaan aangesloten op de rijstroken rondom afrit 8 (Almere Buiten-Oost).

Voor weggebruikers zullen omleidingen worden ingesteld. 

Nieuwe verkeerssituatie

Vanaf maandagochtend is de definitieve situatie (twee keer twee rijstroken richting Lelystad tussen de Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost) in gebruik. Het verkeer kan tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan. 

Verkeer met bestemming Almere, Utrecht of Hilversum zullen tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) de parallelrijbaan moeten kiezen.


[Ad] Kom je ook naar onze najaarsbingo op zaterdag 14 september? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: Bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.