Burgemeester sluit Saint Tropez op Grote Markt: "handgranaten waren echt en konden elk moment afgaan"
Klik om te vergroten


Burgemeester sluit Saint Tropez op Grote Markt: "handgranaten waren echt en konden elk moment afgaan"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 15 november 2018 om 21:49 uur


Burgemeester Weerwind heeft besloten om Saint Tropez op de Grote Markt voor twee weken te sluiten nadat er donderdagochtend twee handgranaten werden aangetroffen. 

Dat zei Weerwind donderdagavond tijdens een verklaring over de gebeurtenissen, waar verschillende fracties om hadden gevraagd.

Grote Markt

Volgens Weerwind troffen twee medewerkers van de afdeling buitendienst (gemeente Almere) donderdagochtend twee verdachte voorwerpen aan, waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. Later kwam het besef bij het tweetal pas wat zij daadwerkelijk hadden aangetroffen, zij krijgen nazorg.

Vanwege de vondst van de twee handgranaten werden omliggende panden alsmede woningen ontruimd, de Muntgarage tijdelijk gesloten en het stadhuis ingesteld als opvanglocatie. 

Rond 13.30 uur werd het gebied vrijgegeven, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de twee handgranaten onschadelijk gemaakt. Volgens de EOD waren de handgranaten echt en konden deze op ieder moment ontploffen.

Sluiting

Om de openbare orde in het gebied te herstellen en de veiligheid te kunnen waarborgen, heeft de burgemeester besloten om Saint Tropez voor twee weken te sluiten. De ondernemers van de zaak hebben dit donderdagmiddag om 16.30 uur te horen gekregen.

Ook is er inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gestart.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.