Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Burgemeester sluit Saint Tropez op Grote Markt: "handgranaten waren echt en konden elk moment afgaan"

Burgemeester sluit Saint Tropez op Grote Markt: "handgranaten waren echt en konden elk moment afgaan"

De officiële herdenkingsmunt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is nu gratis - bestel de munt snel!

Bestellen

Burgemeester Weerwind heeft besloten om Saint Tropez op de Grote Markt voor twee weken te sluiten nadat er donderdagochtend twee handgranaten werden aangetroffen. 

Dat zei Weerwind donderdagavond tijdens een verklaring over de gebeurtenissen, waar verschillende fracties om hadden gevraagd.

Grote Markt

Volgens Weerwind troffen twee medewerkers van de afdeling buitendienst (gemeente Almere) donderdagochtend twee verdachte voorwerpen aan, waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. Later kwam het besef bij het tweetal pas wat zij daadwerkelijk hadden aangetroffen, zij krijgen nazorg.

Vanwege de vondst van de twee handgranaten werden omliggende panden alsmede woningen ontruimd, de Muntgarage tijdelijk gesloten en het stadhuis ingesteld als opvanglocatie. 

Rond 13.30 uur werd het gebied vrijgegeven, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de twee handgranaten onschadelijk gemaakt. Volgens de EOD waren de handgranaten echt en konden deze op ieder moment ontploffen.

Sluiting

Om de openbare orde in het gebied te herstellen en de veiligheid te kunnen waarborgen, heeft de burgemeester besloten om Saint Tropez voor twee weken te sluiten. De ondernemers van de zaak hebben dit donderdagmiddag om 16.30 uur te horen gekregen.

Ook is er inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gestart.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 13.4 ℃
Voelt als 11.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.4 ℃ (00.39 uur)
Hoogst 13.9 ℃ (00.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog