Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Onderzoek door gemeente: "69 procent van Almeerders staat positief tegenover vuurwerk"

Onderzoek door gemeente: "69 procent van Almeerders staat positief tegenover vuurwerk"

De officiële herdenkingsmunt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is nu gratis - bestel de munt snel!

Bestellen

Almeerders staan relatief positief tegenover vuurwerk, zo blijkt uit een onderzoek door de gemeente. Met 69 procent staan Almeerders positiever tegenover vuuwerk dan het landelijk gemiddelde (47 procent).

Volgens het onderzoek zou 29 procent van de Almeerders overlast door vuurwerk zien als een grootschalig probleem, 28 procent ziet het als 'enigszins een probleem'.

Vuurwerkvrije zones

Dit jaar start de gemeente met het initiatie 'vrijwillige vuurwerkvrije zones' waarbij bewoners onderling afspraken kunnen maken over het instellen van vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling. De gemeente ondersteunt dit initiatief door materialen als borden en posters te faciliteren.

De gemeente benadrukt dat er vanuit de gemeente geen handhavende rol is bij de vrijwillige vuurwerkvrije zones. Voor wie een vuurwerkvrije zone wil aanmelden kan terecht op de website van de gemeente.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 9.7 ℃
Voelt als 8.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 9.7 ℃ (02.40 uur)
Hoogst 13.9 ℃ (00.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog