Onderzoek door gemeente: "69 procent van Almeerders staat positief tegenover vuurwerk"
Klik om te vergroten


Onderzoek door gemeente: "69 procent van Almeerders staat positief tegenover vuurwerk"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op maandag 19 november 2018 om 16:54 uur


Almeerders staan relatief positief tegenover vuurwerk, zo blijkt uit een onderzoek door de gemeente. Met 69 procent staan Almeerders positiever tegenover vuuwerk dan het landelijk gemiddelde (47 procent).

Volgens het onderzoek zou 29 procent van de Almeerders overlast door vuurwerk zien als een grootschalig probleem, 28 procent ziet het als 'enigszins een probleem'.

Vuurwerkvrije zones

Dit jaar start de gemeente met het initiatie 'vrijwillige vuurwerkvrije zones' waarbij bewoners onderling afspraken kunnen maken over het instellen van vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling. De gemeente ondersteunt dit initiatief door materialen als borden en posters te faciliteren.

De gemeente benadrukt dat er vanuit de gemeente geen handhavende rol is bij de vrijwillige vuurwerkvrije zones. Voor wie een vuurwerkvrije zone wil aanmelden kan terecht op de website van de gemeente.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.