Klik om te vergroten

"Floriade wordt zeker 50 miljoen euro duurder"
Laatste update: maandag 03 december 2018 - 11:38 uur


De Floriade welke in 2022 in Almere zal worden gehouden, zal 50 miljoen euro duurder uitvallen. Dat voorspelt pretparkenexpert Hans van Driem die in 1992 directeur was van de Floriade (Zoetermeer) en onder meer Walibi bouwde.

In gesprek met EenVandaag zegt Van Driem dat de huidige 35 miljoen euro aan belastingcenten door de gemeente veel te laag is ingeschat. De kosten werden in het beginstadium begroot op 10 miljoen euro waarbij Van Driem destijds al voorspelde dat er nog minstens 20 miljoen euro bij kwam - Van Driem bleek gelijk te hebben.

"Wowfactor"

Van Driem twijfelt of presentaties van bloemenpracht nog zoveel mensen op de been kunnen brengen. Eerder bezocht de pretparkenexpert een beurs in Orlando vol achtbanen en vliegende tapijten waarvoor honderdduizenden bezoekers bereid zijn om te betalen.

"Je moet de wowfactor hebben", aldus Van Driem.

"Duurste Floriade ooit"

De steden Zoetermeer, Haarlemmermeer en Venlo leden eerder al verlies door de Floriade te organiseren. Met 35 miljoen euro is de Floriade 2022 al de duurste editie ooit, welke mogelijk dus nog 50 miljoen euro extra zal gaan kosten wat voor rekening van de Almeerse belastingbetalers komt.

"Interviewt u mij in 2022 nogmaals en u zult zien dat het project minimaal 50 miljoen duurder is geworden", zegt Van Driem als afsluitende zin in gesprek met EenVandaag.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!