Almere krijgt een tweede veld met zonnepanelen
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: het zonneveld in Noorderplassen


Almere krijgt een tweede veld met zonnepanelenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 19 december 2018 om 16:14 uur


Almere krijgt er een tweede veld vol zonnepanelen bij welke moet zorgen voor het leveren van duurzame energie aan ongeveer 9000 huishoudens. Dat meldt de gemeente.

Volgens de gemeente komt het tweede zonneveld op bedrijventerrein De Vaart en krijgt de naam 'Zuyderzon Almere'. Al eerder werd er een zonneveld gebouwd in Noorderplassen.

Daken

Naast de zonnevelden hebben 7500 daken in Almere zonnepanelen op dak. Ook de gemeente heeft 90 van de 100 'eigen gebouwen' voorzien van zonnepanelen.

Volgens wethouder Jan Hoek gaat het de goede kant op, maar is het nog lang niet genoeg. "We moeten veel zuiniger omgaan met onze energie, en de warmte en elektriciteit die we nodig hebben moeten we duurzaam en het liefst in Almere zelf opwekken. Naast zonnepanelen op daken, hebben we daarom ook windparken en zonnevelden nodig", aldus Hoek.

Anders dan in Noorderplassen

Anders dan het Zonneveld in Noorderplassen (welke warm water levert) gaat het nieuwe zonneveld in De Vaart stroom opwekken. Naar verwachting wordt het nieuwe zonneveld zo'n 25 hectare groot wat vergelijkbaar is met bijna 50 voetbalvelden.

In het voorjaar van 2019 zal er worden begonnen aan de bouw. Naar verwachting kan het zonneveld eind 2019 de eerste zonnestroom leveren.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.