Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Almere krijgt een tweede veld met zonnepanelen

Foto: het zonneveld in Noorderplassen

Almere krijgt een tweede veld met zonnepanelen

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Almere krijgt er een tweede veld vol zonnepanelen bij welke moet zorgen voor het leveren van duurzame energie aan ongeveer 9000 huishoudens. Dat meldt de gemeente.

Volgens de gemeente komt het tweede zonneveld op bedrijventerrein De Vaart en krijgt de naam 'Zuyderzon Almere'. Al eerder werd er een zonneveld gebouwd in Noorderplassen.

Daken

Naast de zonnevelden hebben 7500 daken in Almere zonnepanelen op dak. Ook de gemeente heeft 90 van de 100 'eigen gebouwen' voorzien van zonnepanelen.

Volgens wethouder Jan Hoek gaat het de goede kant op, maar is het nog lang niet genoeg. "We moeten veel zuiniger omgaan met onze energie, en de warmte en elektriciteit die we nodig hebben moeten we duurzaam en het liefst in Almere zelf opwekken. Naast zonnepanelen op daken, hebben we daarom ook windparken en zonnevelden nodig", aldus Hoek.

Anders dan in Noorderplassen

Anders dan het Zonneveld in Noorderplassen (welke warm water levert) gaat het nieuwe zonneveld in De Vaart stroom opwekken. Naar verwachting wordt het nieuwe zonneveld zo'n 25 hectare groot wat vergelijkbaar is met bijna 50 voetbalvelden.

In het voorjaar van 2019 zal er worden begonnen aan de bouw. Naar verwachting kan het zonneveld eind 2019 de eerste zonnestroom leveren.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.148
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 9.3 ℃
Voelt als 9.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 9.3 ℃ (03.10 uur)
Hoogst 11.8 ℃ (00.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog