Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

"Prijsstijging vrije huursector zwakt landelijk af, Almere blijft stijgen"

"Prijsstijging vrije huursector zwakt landelijk af, Almere blijft stijgen"

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Alhoewel de prijsstijging in vrije huursector woningen landelijk afzwakt, zijn de prijzen in Almere het vierde kwartaal van 2017 gestegen met 22,2 procent. Dat blijkt uit onderzoek door woningsite Pararius.

Volgens het onderzoek was er in het derde wartaal van 2017 ook al een stijging zichtbaar, namelijk 20,5 procent. Inmiddels betaalt men in Almere 12,55 euro per vierkante meter voor een huurwoning in de vrije sector.

"Tekort aan huurwoningen"

Volgens makelaar Marcel Schumacher valt de prijsstijging te wijten aan een tekort aan huurwoningen in Almere, ook komen er steeds meer expats naar de stad.

"Almere blijkt een aantrekkelijke uitwijkmogelijkheid, waarschijnlijk door de hoge huurprijzen in Amsterdam. Het stadsdeel Almere Poort ligt het dichtst bij Amsterdam, dus daar gaan de prijzen steeds sneller omhoog", vertelt Schumacher.

Vooral woningen in de prijsklasse tot ongeveer 1500 euro worden snel verhuurd. Een huurwoning boven de 2000 euro per maand is iets moeilijker te verhuren. Schumacher denkt dat woningzoekers met dit budget toch liever kiezen voor een kleinere optie in of rondom Amsterdam.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.148
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.4 ℃
Voelt als 14.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 15.4 ℃ (00.40 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog