❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


"Prijsstijging vrije huursector zwakt landelijk af, Almere blijft stijgen"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 17 januari 2019 om 12:47 uur


Alhoewel de prijsstijging in vrije huursector woningen landelijk afzwakt, zijn de prijzen in Almere het vierde kwartaal van 2017 gestegen met 22,2 procent. Dat blijkt uit onderzoek door woningsite Pararius.

Volgens het onderzoek was er in het derde wartaal van 2017 ook al een stijging zichtbaar, namelijk 20,5 procent. Inmiddels betaalt men in Almere 12,55 euro per vierkante meter voor een huurwoning in de vrije sector.

"Tekort aan huurwoningen"

Volgens makelaar Marcel Schumacher valt de prijsstijging te wijten aan een tekort aan huurwoningen in Almere, ook komen er steeds meer expats naar de stad.

"Almere blijkt een aantrekkelijke uitwijkmogelijkheid, waarschijnlijk door de hoge huurprijzen in Amsterdam. Het stadsdeel Almere Poort ligt het dichtst bij Amsterdam, dus daar gaan de prijzen steeds sneller omhoog", vertelt Schumacher.

Vooral woningen in de prijsklasse tot ongeveer 1500 euro worden snel verhuurd. Een huurwoning boven de 2000 euro per maand is iets moeilijker te verhuren. Schumacher denkt dat woningzoekers met dit budget toch liever kiezen voor een kleinere optie in of rondom Amsterdam.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.