Klik om te vergroten
Foto: Hartstichting


Tot nu toe 72 BuurtAED's in Almere
Laatste update: vrijdag 01 februari 2019 - 15:46 uurEr zijn tot nu toe in totaal 72 BuurtAED's in Almere. Dat blijkt uit navraag van Almere Nieuws bij de Hartstichting.

Doordat inwoners inzamelingsacties starten om een BuurtAED in hun buurt te laten plaatsen, zijn er meer AED's beschikbaar welke van levensbelang zijn bij een hartstilstand. Van de 72 geplaatste BuurtAED's zijn er 27 dag en nacht beschikbaar.

Samen geld inzamelen

Omdat een BuurtAED 1500 euro kost, kan er via de website van BuurtAED een actie worden gestart waarbij buurtgenoten samen het benodigde bedrag kunnen inzamelen. Uit navraag blijkt dat buren ongeveer 38,00 euro doneren aan een BuurtAED-project.

In Almere werd de eerste BuurtAED geplaatst in juni vorig jaar toen initiatiefnemer Martin Wiegertjes een inzamelingsactie opstartte en samen met de buurt zorgde dat er een BuurtAED kwam in de Charles Boyerstraat.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.