'Cyberveiligheid' thema van Landelijke Veiligheidsdag
Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


'Cyberveiligheid' thema van Landelijke Veiligheidsdag
Laatste update: dinsdag 19 februari 2019 - 15:16 uurCyberveiligheid staat centraal tijdens de zesde editie van de Landelijke Veiligheidsdag. Het evenement wordt dit jaar op zaterdag 25 mei georganiseerd in Almere Centrum.

"Tijdens deze dag laten landelijke en regionale hulpdiensten op een spectaculaire manier zien wat hun werk precies inhoudt", vertelt Liesbeth Hollander (woordvoerder van Almere City Marketing).

Bewust worden van risico's

De hulpdiensten maken bezoekers bewust van de gevaren van digitale criminaliteit. Ook besteden ze aandacht aan preventie. Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

"Het uitgangspunt van de dag is dat het publiek zich bewust wordt van de risico's die samenhangen met het gebruik van social media en internet. Bezoekers op het evenement worden bewust gemaakt van de risico's die zij ongemerkt lopen bij het gebruik hiervan", aldus Hollander.

De focus ligt volgens Hollander op bewuster omspringen met het internet: "dit gebeurt op een leuke, interactieve en verrassende manier."

Agendapunten in je tijdlijn
Wil je voortaan alle agenapunten gratis ontvangen in je tijdlijn? Volg Beleef Almere dan op Facebook!


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.