Stad & Natuur is een petitie gestart om de 100.000 euro aan subsidie welke de gemeente wil stopzetten, te behouden. Volgens de stichting zou het stopzetten van de subsidie betekenen dat er activiteiten gestopt moeten worden en locaties zouden moeten worden gesloten.

"De gemeente Almere is van plan om per 2021 een ton te bezuinigen op onze jaarlijkse subsidie", aldus Cees Okkerse (voorzitter van de raad van toezicht van Stad & Natuur).

"De stichting spreekt zich hier duidelijk tegen uit. Wij zijn een low-budget organisatie die voornamelijk draait op vrijwilligers, ondersteund door een vijftiental professionele krachten. Deze bezuiniging zal onherroepelijk leiden tot het stoppen van een aantal kernactiviteiten, ontslag van personeel en sluiting van locaties", vervolgt Okkerse.

Groen centraal

De locaties liggen volgens Okkerse verspreid over de stad - elk met een eigen karakter, functies en activiteiten, waar educatie, recreatie en meedoen in het groen centraal staan. "Ze vervullen een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol en een recreatieve functie voor jong en oud Almere, ook voor groepen die doorgaans moeilijk bereikbaar zijn", aldus Okkerse.

De bezuiniging is volgens Stad & Natuur vooral niet in lijn met de ambitie van de gemeente gericht op de groene, gezonde en duurzame stad van de toekomst.

Directeur en bestuurder Liesbeth Bronkhorst reageert: "Stad & Natuur is er klaar voor om juist een grotere rol te nemen als bewezen succesvolle en innovatieve partner van de gemeente, bijvoorbeeld bij de invulling van de duurzaamheidsagenda. Wij hopen dat de gemeenteraad deze onbegrijpelijke bezuiniging terugdraait zodat we ons werk kunnen blijven doen: de Almeerders betrekken bij hun groene en duurzame leefomgeving."

Om de petitie zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen heeft Stad & Natuur een social mediacampagne gekoppeld aan de petitie.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Dennis Vreeken - Singh op woensdag 03 april 2019 om 16.27 uur Zonde geld, meer zorg voor ouderen en huisvesting, stop daar het geld maar liever in dan in die bullshit parkjes en kunstshit waar niemand iets aan heeft


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336