De gemeente start dinsdag weer met het bestrijden van de eikenprocessierups in Almere.

Volgens de gemeente worden besmette eiken middels een tractor voorzien van nevelspuit besproeid met een biologisch middel, waarvoor de gemeente omwonenden adviseert om ramen en deuren gesloten te houden omdat de nevel kan zorgen voor irritaties aan huid- en ogen (geldt ook voor huisdieren).

De aannemer zal proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken. Nadat de eiken zijn besproeid, worden er in de periode van mei tot en met september nog verschillende inspectierondes uitgevoerd.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (8)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Marco de Reijke op woensdag 17 april 2019 om 12.02 uur Gisteravond tegen middernacht.. we schrikken allemaal: "Wat is dat allemaal dan!?"


avatar

Geplaatst door Arnold Klokman op dinsdag 16 april 2019 om 23.06 uur Lekker ze waren hier net..Faunabuurt. ik wist dat men kwam maar echt niet wanneer lekker handig doe u ramen dicht... slechte communicatie dus. We hebben bv niet allemaal twitter


avatar

Geplaatst door Debby Veenema op maandag 15 april 2019 om 16.17 uur De gemeente Almere weer, ik hou mijn brievenbus ook al jaren gesloten!


avatar

Geplaatst door Irene Spits op maandag 15 april 2019 om 21.26 uur Wesley bakker weet allen niet waar het is


avatar

Geplaatst door Kimmie Volkers op maandag 15 april 2019 om 16.15 uur Misschien ook handig om te vermelden in welke wijk dit gedaan wordt


avatar

Geplaatst door Sasha Hellegers op maandag 15 april 2019 om 16.00 uur Wanneer gaat het gebeuren dan. Kan ik niet terug vinden in de tekst


avatar

Geplaatst door Khola RB op maandag 15 april 2019 om 19.09 uur Vanaf dinsdag 16 april start aannemer Boom & Tuin Techniek namens de gemeente met de jaarlijkse bestrijding van de eikenprocessierups in Almere. De bestrijding gebeurt op basis van de landelijke richtlijnen. Dit houdt in dat de eikenbomen in april tijdens de vroege avond en nacht besproeid worden met een biologisch bestrijdingsmiddel. Advies is om ramen en deuren dicht te houden tijdens het sproeien. Het aantal locaties waar de rups voorkomt is dit jaar weer uitgebreid. Het moment waarop de eikenbomen besproeid worden, hangt af van het weer. Als het regent of hard waait dan stellen we de werkzaamheden uit. Vanaf 16 april worden de eiken in Buiten besproeid, daarna volgt Stad en de rest van Almere. Volg op facebook.com/boomentuintechniek of twitter.com/BoomenTuin wanneer de aannemer bij jou in de buurt aan het werk gaat. Meer informatie over de eikenprocessierups: www.almere.nl/eikenprocessierups


avatar

Geplaatst door Sonja van den Heuvel op maandag 15 april 2019 om 17.45 uur Morgen allemaal de gemeente bellen 14036


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.