Bezuinigingen Stad & Natuur teruggedraaid na aanbieden petitie
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Bezuinigingen Stad & Natuur teruggedraaid na aanbieden petitie
Laatste update: vrijdag 10 mei 2019 - 15:41 uurStichting Stad & Natuur heeft donderdagavond tijdens de politieke markt op het stadhuis een petitie aangeboden aan de gemeenteraad met het doel de bezuinigingen terug te draaien.

Eerder dit jaar werd besloten om van de 500.000 euro aan subsidie, 400.000 euro te bezuinigen waardoor Stad & Natuur nog op 100.000 euro financiële steun vanuit de gemeente kon rekenen. Door de bezuinigingen zou personeel ontslagen moeten worden, activiteiten worden stopgezet en verschillende locaties haar deuren moeten sluiten.

De petitie werd in totaal 2422 keer ondertekend.

Terugdraaien

Vrijdagochtend werd besloten om de bezuinigingen terug te draaien waardoor de stichting weer kan rekenen op een half miljoen euro.

"Wij zijn blij dat de gemeente inziet dat Stad & Natuur een belangrijke bijdrage levert aan een groen, gezonde en duurzame stad. Wij zullen onverminderd doorgaan met onze activiteiten en het aanbod verbreden met een nog groener programma", aldus Liesbeth Bronkhorst (directeur Stad & Natuur).

Tekst gaat hieronder verder (info)

Naast de petitie werd er door de stichting ook nog een kleurplatenactie gehouden als middel om de gemeenteraad te overtuigen om de subsidie terug te draaien. In totaal werden er 484 kleurplaten overhandigd.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.