Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Bezuinigingen Stad & Natuur teruggedraaid na aanbieden petitie

Bezuinigingen Stad & Natuur teruggedraaid na aanbieden petitie

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Stichting Stad & Natuur heeft donderdagavond tijdens de politieke markt op het stadhuis een petitie aangeboden aan de gemeenteraad met het doel de bezuinigingen terug te draaien.

Eerder dit jaar werd besloten om van de 500.000 euro aan subsidie, 400.000 euro te bezuinigen waardoor Stad & Natuur nog op 100.000 euro financiële steun vanuit de gemeente kon rekenen. Door de bezuinigingen zou personeel ontslagen moeten worden, activiteiten worden stopgezet en verschillende locaties haar deuren moeten sluiten.

De petitie werd in totaal 2422 keer ondertekend.

Terugdraaien

Vrijdagochtend werd besloten om de bezuinigingen terug te draaien waardoor de stichting weer kan rekenen op een half miljoen euro.

"Wij zijn blij dat de gemeente inziet dat Stad & Natuur een belangrijke bijdrage levert aan een groen, gezonde en duurzame stad. Wij zullen onverminderd doorgaan met onze activiteiten en het aanbod verbreden met een nog groener programma", aldus Liesbeth Bronkhorst (directeur Stad & Natuur).

Naast de petitie werd er door de stichting ook nog een kleurplatenactie gehouden als middel om de gemeenteraad te overtuigen om de subsidie terug te draaien. In totaal werden er 484 kleurplaten overhandigd.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.148
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.8 ℃
Voelt als 14.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 14.8 ℃ (01.40 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog