Dinsdagavond kans op pittige onweersbuien met zware windstoten
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Dinsdagavond kans op pittige onweersbuien met zware windstotenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 04 juni 2019 om 07:32 uur


Door een onstabiele lucht is er aan het eind van de dinsdagmiddag en dinsdagavond kans op pittige onweersbuien en zware windstoten tot 120 kilometer per uur. Dat voorspelt weerbureau Weerplaza.

Volgens Weerplaza ontwikkelen de buien zich dinsdag boven Noord-Frankrijk en trekken daarna snel op naar het noorden, dus ook Nederland. Eerst zal de zon nog volop schijnen waardoor het kwik aardig op kan lopen (benauwd) waarna de zon plaats maakt voor de buien. 

De windstoten kunnen zorgen voor het afbreken van takken of het omvallen van bomen.

Code geel

Het KNMI heeft voor de voorspelde buien voor heel Nederland code geel afgegeven.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Code geel is in regio Flevoland van kracht van 21.00 uur tot 01.00 uur. 


TIP: Kom je ook naar onze najaarsbingo komende zaterdag van 20.00 tot 22.30? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.