Arte College viert 10-jarig bestaan
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Arte College viert 10-jarig bestaanGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zaterdag 06 juli 2019 om 19:28 uur


Het Arte College viert deze zomer zijn tienjarig bestaan: dat deed de middelbare school in Almere Poort deze week met een speciale lustrum-Arteweek, met diverse activiteiten voor alle leerlingen vwo, havo en vmbo.  

Maandagavond werden tijdens de diploma-uitreiking de mooie eindexamenresultaten van de school gevierd, met muziek en film. Vrijdagmiddag onthulde de havo- en vwo-leerlingen hun geschilderde kunstwerken in de Brooklyngarage in Almere-Buiten. Speciale aandacht ging diezelfde middag uit naar de onthulling van het eerste deel van het bijzondere kunstwerk ‘A New History’. Daaraan hebben 200 vmbo-leerlingen twee jaar lang in samenwerking met theatergezelschap BonteHond gewerkt. Als klap op de vuurpijl trokken de leerlingen en medewerkers na de onthulling in een theatrale optocht door de wijk en werd de lustrum-Arteweek afgesloten met een spectaculair eindfeest.

Na de zomer

Ook na de zomer staat de school nog stil bij de mijlpaal: zo zal theatergroep Vis a Vis op 4 september voor het Arte College een speciale uitvoering geven van hun voorstelling ‘Robot’.

Tekst gaat hieronder verder (info)

In oktober presenteren leerlingen en medewerkers hun eigen multidisciplinaire Arte-productie ‘Vogel’, die ook voor buurtbewoners toegankelijk zal zijn.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.