Nationaal Hitteplan in werking gesteld
Klik om te vergroten


Nationaal Hitteplan in werking gesteldGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 23 juli 2019 om 19:03 uur


Het RIVM heeft dinsdag het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Met dit hitteplan roept het RIVM op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen als ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingstehuizen.

"Aanhoudend warm weer brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor kwetsbare groepen mensen. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook heel jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken", aldus een woordvoerder van het RIVM.

Het Nationaal Hitteplan wordt geactiveerd na besluit van het RIVM en het KNMI: de kans op aanhoudens warm weer, met maximumtemperaturen boven de 27 graden, speelt hierin een belangrijke rol. Ook de verwachte nachttemperatuur en luchtvochtigheid spelen een rol bij het besluit.

Tekst gaat hieronder verder (info)

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.