Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Wachttijd voor gratis trouwen in Almere gemiddeld halfjaar

Wachttijd voor gratis trouwen in Almere gemiddeld halfjaar

De wachttijd om op maandag in het huwelijksbootje te treden en daarmee flink geld te besparen, is zo'n halfjaar in Almere. Dat blijkt uit onderzoek van trouwplatform ThePerfectWedding.nl. Het platform onderzocht het aanbod van gratis huwelijken in de Nederlandse gemeenten.

Alhoewel het gratis trouwen in Almere ook voor niet-Almeerders geldt, mogen in Lelystad en Urk alleen inwoners van die gemeenten gratis trouwen. Het uitsluiten van inwoners uit andere gemeenten is echter onwettelijk.

Ronald Zijlstra van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken onderschrijft dat wat de gemeenten doen niet is toegestaan. Toch begrijpt hij dat gemeenten beperkingen opleggen aan gratis trouwen: "Sommige gemeenten krijgen zo veel verzoeken binnen, dat er steeds minder mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld mensen die de kosten moeilijk kunnen opbrengen."

Drie maanden wachttijd in Flevoland 

In Flevolandse gemeenten is de gemiddelde wachttijd voor een gratis huwelijk ongeveer drie maanden (96 dagen). Dat is langer dan het landelijk gemiddelde van 79 dagen. In Almere lijkt het gratis trouwen dus populair, met een wachttijd van 157 dagen.

Bruidsparen die in Lelystad willen trouwen, moeten het langst wachten voor een gratis huwelijk: ruim 6 maanden (200 dagen). Urkers kunnen binnen een maand gratis in het huwelijksbootje stappen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.8 ℃
Voelt als 1.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog