Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

"Almeerders iets minder negatief over Floriade"

"Almeerders iets minder negatief over Floriade"

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Almeerders zijn iets minder negatief gaan denken over de Floriade, zo meent de gemeente na onderzoek te hebben gedaan onder 1200 Almeerders.

Volgens het gemeentelijke onderzoek denkt 30 procent van de ondervraagden positief over de Floriade. Vorig jaar was dat nog 21 procent. Informatie over de achtergrond van de ondervraagden is niet bekend.

"Jaarlijks houdt de gemeente Almere een onderzoek onder inwoners over hun mening over de Floriade. Met het onderzoek wil de gemeente onder meer achterhalen waar de belangrijkste zorgen liggen en wat de Floriade de stad vooral zou moeten opleveren", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Weinig verschuivingen

Opvallend in het onderzoek vindt de gemeente dat er weinig verschuivingen zijn ten opzichte van vorig jaar. Het algemene beeld is volgens de gemeente dat de mening over de Floriade lichtjes positiever is geworden.

Meer inwoners dan vorig jaar zouden ervan overtuigd zijn dat de Floriade de stad Almere iets oplevert. Dat zouden zij ook een vereiste vinden. "Er is een stijging waar te nemen van mensen die vinden dat de Floriade vooral een groenere stad zou moeten opleveren. Verder moet de Floriade vooral in economisch opzicht Almere ten goede komen in de vorm van meer bedrijvigheid in de stad", aldus de gemeente.

Zorgen over kosten

Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers zich vooral zorgen blijven maken over de kosten van de Floriade. Dit blijkt ook uit de belangrijkste associaties die inwoners bij de Floriade hebben. De associatie 'geld die het kost' wordt in 2019 echter minder vaak genoemd dan de associatie 'bloemen- en plantententoonstelling'.

Het percentage Almeerders dat zich zorgen maakt over de Floriade is tussen 2018 en 2019 niet veranderd (beide jaren 67%). In 2017 gaf 87% aan zich zorgen te maken over de organisatie van de Floriade. Toch blijkt ook uit deze vraag dat het aantal mensen dat zich zorgen over de kosten van het evenement iets is afgenomen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 9.7 ℃
Voelt als 9.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 9.7 ℃ (02.40 uur)
Hoogst 11.8 ℃ (00.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog