"Almeerders iets minder negatief over Floriade"
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


"Almeerders iets minder negatief over Floriade"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 12 september 2019 om 21:34 uur


Almeerders zijn iets minder negatief gaan denken over de Floriade, zo meent de gemeente na onderzoek te hebben gedaan onder 1200 Almeerders.

Volgens het gemeentelijke onderzoek denkt 30 procent van de ondervraagden positief over de Floriade. Vorig jaar was dat nog 21 procent. Informatie over de achtergrond van de ondervraagden is niet bekend.

"Jaarlijks houdt de gemeente Almere een onderzoek onder inwoners over hun mening over de Floriade. Met het onderzoek wil de gemeente onder meer achterhalen waar de belangrijkste zorgen liggen en wat de Floriade de stad vooral zou moeten opleveren", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Weinig verschuivingen

Opvallend in het onderzoek vindt de gemeente dat er weinig verschuivingen zijn ten opzichte van vorig jaar. Het algemene beeld is volgens de gemeente dat de mening over de Floriade lichtjes positiever is geworden.

Meer inwoners dan vorig jaar zouden ervan overtuigd zijn dat de Floriade de stad Almere iets oplevert. Dat zouden zij ook een vereiste vinden. "Er is een stijging waar te nemen van mensen die vinden dat de Floriade vooral een groenere stad zou moeten opleveren. Verder moet de Floriade vooral in economisch opzicht Almere ten goede komen in de vorm van meer bedrijvigheid in de stad", aldus de gemeente.

Zorgen over kosten

Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers zich vooral zorgen blijven maken over de kosten van de Floriade. Dit blijkt ook uit de belangrijkste associaties die inwoners bij de Floriade hebben. De associatie 'geld die het kost' wordt in 2019 echter minder vaak genoemd dan de associatie 'bloemen- en plantententoonstelling'.

Tekst gaat hieronder verder (info)

Het percentage Almeerders dat zich zorgen maakt over de Floriade is tussen 2018 en 2019 niet veranderd (beide jaren 67%). In 2017 gaf 87% aan zich zorgen te maken over de organisatie van de Floriade. Toch blijkt ook uit deze vraag dat het aantal mensen dat zich zorgen over de kosten van het evenement iets is afgenomen.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.