Koninklijke onderscheiding voor Henk Mathlener
Klik om te vergroten
Foto door Fotografie Feenstra


Koninklijke onderscheiding voor Henk MathlenerGeplaatst door Max Joling
Laatste update op maandag 02 december 2019 om 20:01 uur


Almeerder Henk Mathlener heeft afgelopen weekend uit handen van loco-burgemeester Julius Lindenbergh een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij kreeg die onderscheiding vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere (SRZA) en voor KWF Kankerbestrijding.

De Koninklijke onderscheiding werd bij de Almeerder opgespeld tijdens de viering van het veertigjarig jubileum van de SRZA, hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje - Nassau.

Mathlener heeft zich ruim 38 jaar verdienstelijk gemaakt in diverse functies bij de SRZA. Dat varieerde van de aansturing van de vrijwillligers tot de organisatie van de competitie. Loco-burgemeester Lindenbergh: "Ik laat even bezinken hoe dat is, 38 jaar lang, dag in dag uit, belangeloze inzet voor het sportplezier van ruim 2200 Almeerse zaalvoetballers, 180 teams. Een enorme verdienste."

Tekst gaat hieronder verder (info)

Daarnaast maakt Mathlener zich al vele jaren verdienstelijk als collectant voor KWF Kankerbestrijding. 

[Ad] Kapsalon Bibob in Almere Buiten - mogen wij jouw haar laten stralen voor de feestdagen? Klik hier voor meer informatie.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.