Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Verdachte van moord op advocaat Derk Wiersum komt uit Almere

Verdachte van moord op advocaat Derk Wiersum komt uit Almere

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum, komt uit Almere. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

De verdachte, de 36-jarige Giërmo B., zou de schutter zijn geweest. De advocaat werd op 18 september vorig jaar doorgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo, waarbij crimineel Ridouan Taghi hoofdverdachte is.

'Moord in vereniging'

De Almeerder wordt verdacht van 'moord in vereniging' - hij zou de moord samen met anderen hebben gepleegd. Naar verluidt zit ook de neef van Taghi vast in verband met de moord.

Volgens het OM is de verdachte degene die één of meerdere schoten op de advocaat heeft afgevuurd. Daarnaast zou hij tussen 30 augustus en 17 september met gestolen auto's naar de woning van Wiersum zijn gereden en de omgeving daarvan hebben geobserveerd.

Komende woensdag vindt er in de extra beveiligde bunker in Osdorp een voorbereidende zitting plaats. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog niet bekend.


[Ad] Psst, vanavond geen zin om te koken maar om eten te laten bezorgen? Klik dan hier.. Eet smakelijk!.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.1 ℃
Voelt als 4.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 4.9 ℃ (05.02 uur)
Hoogst 6.2 ℃ (00.04 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)