Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Verdachte van moord op advocaat Derk Wiersum komt uit Almere

Verdachte van moord op advocaat Derk Wiersum komt uit Almere

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum, komt uit Almere. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

De verdachte, de 36-jarige Giërmo B., zou de schutter zijn geweest. De advocaat werd op 18 september vorig jaar doorgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo, waarbij crimineel Ridouan Taghi hoofdverdachte is.

'Moord in vereniging'

De Almeerder wordt verdacht van 'moord in vereniging' - hij zou de moord samen met anderen hebben gepleegd. Naar verluidt zit ook de neef van Taghi vast in verband met de moord.

Volgens het OM is de verdachte degene die één of meerdere schoten op de advocaat heeft afgevuurd. Daarnaast zou hij tussen 30 augustus en 17 september met gestolen auto's naar de woning van Wiersum zijn gereden en de omgeving daarvan hebben geobserveerd.

Komende woensdag vindt er in de extra beveiligde bunker in Osdorp een voorbereidende zitting plaats. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog niet bekend.


[Ad] Psst, vanavond geen zin om te koken maar om eten te laten bezorgen? Klik dan hier.. Eet smakelijk!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 13.1 ℃
Voelt als 11.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 12.8 ℃ (01.02 uur)
Hoogst 13.9 ℃ (00.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog