Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Tieners krijgen jeugddetentie vanwege gewapende overval op KFC in Buiten

Tieners krijgen jeugddetentie vanwege gewapende overval op KFC in Buiten

Drie Almeerders zijn door de rechtbank veroordeeld tot jeugddetentie vanwege een gewapende overval op een vestiging van KFC in Almere Buiten.

Bij de overval die plaatsvond eind januari vorig jaar, werd er 2700 euro buitgemaakt. Een 17-jarige jongen kregen 9 maanden jeugddetentie en jeugdtbs. Een andere 17-jarige en nog een 18-jarige is veroordeeld tot 1 jaar jeugddetentie waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Ook moeten de verdachten het gestolen geld, plus rente en een schadevergoeding betalen (bij elkaar zo'n 7000 euro). Alhoewel er zes overvallers waren, is er niet bekend wat de status is van de opsporing van de andere drie overvallers.

Gewapende overval

Die avond kwam een zestal overvallers het pand binnen waarna geld werd geëist. Zij sprongen over de toonbank en riepen: "Wij willen geld!". Ook sloegen zij met hamers. Eén van de jongens had een vuurwapen in zijn hand en richtte daarmee op één van de werknemers: die moest de kassa openmaken.

Vervolgens richtten de overvallers zich tot de kluis. Eén van de jongens drukte daarbij een mes tegen de rug van een andere werknemer. Een andere werknemer werd bedreigd met een ijzeren staaf.

Camerabeelden

Beveiligingscamera's legden de overval vast, daarnaast kon een getuige de scooters van de verdachten omschrijven: die scooters werden later teruggevonden op twee adressen, dicht bij de woning van één van de verdachten. Bij de daaropvolgende huiszoeking werden spullen aangetroffen die ook op de camerabeelden te zien zijn, zoals schoenen, een jas en handschoenen.

Opsporing Verzocht liet een paar maanden na de overval de camerabeelden zien. Op dat moment werd de telefoon van één van de verdachten afgetapt en is te horen hoe hij met anderen over de overval praat. Op de telefoon van één van de verdachten is bovendien een foto aangetroffen van een persoon die op bed ligt met een vuurwapen in zijn hand. Ook had die persoon een stapel geldbiljetten vast en lagen er 8 rolletjes muntgeld.

Volgens het restaurant waren bij de overval de nodige rolletjes geld weggenomen. Uit onderzoek blijkt dat de bewuste foto een uur na de overval is gemaakt. Het vuurwapen bleek tevens nep te zijn.

"Traumatiserend"

De verdachten hebben bij het personeel en de omstanders in de KFC hevige gevoelens van angst en onveiligheid veroorzaakt. "Het is algemeen bekend dat overvallen voor de direct betrokkenen erg traumatiserend kunnen zijn. De verdachten hebben zich hier niets van aangetrokken en dachten alleen maar aan hun eigen financiële gewin. Zij hebben tijdens de behandeling van hun zaak nauwelijks willen verklaren en hebben geen verantwoordelijkheid genomen", aldus de rechtbank die dat strafverzwarend meenam.

Naast jeugddetentie legt de rechtbank aan één dader ook jeugd-tbs op. De twee anderen kregen naast jeugddetentie, ook een GBM opgelegd - dit betekent dat zij de komende tijd streng begeleid zullen worden door de jeugdreclassering.

Zowel jeugd-tbs als de GBM moeten volgens de rechter voorkomen dat de verdachten in de toekomst opnieuw strafbare feiten plegen.


[Ad] 😘 Valentijnskaartje versturen? Komende vrijdag is het Valentijnsdag! Klik hier om een kaartje te versturen. 😍


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.8 ℃
Voelt als 1.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog