Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere.

Concessiemanager Chris Hogeveen stond voor één dag zijn plekje af via het JINC-programma 'Baas van Morgen' - een initiatief om jongeren een kans te geven op een goede start op de arbeidsmarkt.

Op het lijf geschreven

Bij aankomst op de vestiging in Almere Haven werd Jimmy als nieuwe baas van harte welkom geheten. Nadat hij zijn collega’s had leren kennen via een rondleiding kon hij direct aan de bak. Als een echte baas leidde hij namelijk het managementoverleg die dag.

Ook had allGo hem gevraagd zich te verdiepen in de techniek in de bussen. Een opdracht die Jimmy op het lijf geschreven was. Als leerling van de VMBO TL opleiding heeft hij namelijk veel interesse in de techniek van voertuigen. Dat werd zichtbaar toen hij een met een buschauffeur op pad ging.

Onderweg meldde zelfs de media zich voor Jimmy. Als een ware professional stond hij hen op camera te woord. De dag werd afgesloten in het Yanmar stadion van voetbalclub Almere City FC. Vele nieuwe bazen en organisaties, die deelnamen aan het JINC-programma Baas van Morgen, kwamen hier bijeen om hun ervaringen met elkaar te delen.

Geen twijfel

Voor concessiemanager Chris Hogeveen was het niet de eerste keer dat hij deelnam aan het initiatief. Twee jaar geleden stond hij zijn functie ook voor één dag af aan een leerling via het JINC-programma. Toen hij dit jaar benadert werd twijfelde hij dan ook geen moment om weer deel te nemen.

"Deze bliksemstage geeft kinderen een extra zetje in de rug om hun talenten te ontplooien. De jongeren leggen waardevolle contacten in het bedrijfsleven en ervaren van dichtbij hoe een bedrijf werkt. Dat geeft hen niet alleen inzicht, maar het geeft ook een enorme boost in hun zelfvertrouwen. Dat wij hier als bedrijf voor één dag op deze leuke manier aan kunnen bijdragen is geweldig", vertelt Hogeveen.

Over de Baas van Morgen

Baas van morgen is een initiatief van non-profitorganisatie JINC. De organisatie strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren en vestigen aandacht op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd.

Afgelopen donderdag namen zo’n 350 kinderen het bedrijfsleven van Nederland over in de Baas van Morgen. 


[Ad] Kom je ook naar onze bingo op zondag 9 februari? Reserveer snel, vol is vol! - Klik hier voor meer informatie


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.8 ℃
Voelt als 1.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 5.2 ℃ (01.17 uur)
Hoogst 7.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog