Wie in winkels geen anderhalve meter afstand tot anderen in acht neemt, kan vanaf heden een boete tegemoet zien van 181 euro. Ook kan er een winkelverbod van één jaar worden opgelegd.

Met de maatregel moet voorkomen worden dat winkels zèlf opdraaien voor de gevolgen wanneer klanten lak hebben aan de door de overheid ingestelde maatregel: winkels kunnen namelijk een boete ontvangen van 4000 euro of kan de burgemeester er voor kiezen om de winkel te sluiten.

De boete kan worden opgelegd aan personen aan 14 jaar en ouder. Ook is de politie inmiddels op de hoogte gesteld over de boete van 181 euro waardoor zij (net als bij winkeldiefstallen) kunnen worden ingeschakeld wanneer een klant weigert mee te werken.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reacties op dit artikel (23)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Annet Rozenhart op zaterdag 28 maart 2020 om 16.42 uur Heel goed. Want in Albert Hein en Kruidvat houden sommige mensen niet aan de afstand ze staan echt vlak achter je.pffffff


avatar

Geplaatst door Jen Muller op zaterdag 28 maart 2020 om 10.43 uur Wat van groot belang is dat er een looproute komt zodat het makkelijker wordt om de afstand te behouden nu loopt iedereen maar wat rond in de winkel gisteren kwamen er van twee kanten klanten aan hoe moet je dan afstand houden onmogelijk een looproute en iedereen kan afstand houden net als bij dew kassa we kunnen het wel hebben over de boetes maar zolang er geen looproutes zijn is het niet te doen de afstand de paden zijn in alle supermarkten te smal als je allemaal maar wat doet en er werd goisteren wel degelijk vakken gevuld toen ik er was


avatar

Geplaatst door Cassie VR op zaterdag 28 maart 2020 om 11.50 uur Kom maar op met die boetes, Ik werd vandaag via twee kanten vastgezet...😒 ook met geduld kom je er niet meer, terwijl ik netjes op mijn buurt sta te wachten komt conny het pittige kroketje om de hoek! haalt mij even in, en gaat vervolgens achter de meneer staan en roept:”mag ik er even bij, en steekt dr arm in de koeling naast meneer”. Meneer was helemaal in shock, Maar Conny ons kroketje heeft iig haar broccoli! Nou Conny GENIET ervan! 😫


avatar

Geplaatst door Antoinette Hoogland op zaterdag 28 maart 2020 om 14.09 uur Vanmorgen bij action een vrouw met nota bene zelf een mondkapje op vraagt aan mij.bij de kassa mag ik er even langs ..huh ..ik zeg nee dat mag niet ..oh ja ze hebben t niet wat ik zocht ..ja dus? Weg uit mijn aura ..1.5 mt..ik was stomverbaasd..echt hoor ..mag ik er even langs?


avatar

Geplaatst door Astrid V Dijk op zaterdag 28 maart 2020 om 21.10 uur Helaas zie je vandaag nog steeds veel gezinnen gezellig met z’n allen shoppen, ouders met kinderen, niet erg verstandig


avatar

Geplaatst door Jaap Hiemstra op zaterdag 28 maart 2020 om 13.14 uur Als er handhaving in de buurt is, en er staat een irritant figuur achter je, doe dan een stap naar achteren 😄


avatar

Geplaatst door Edwin Walstra op zaterdag 28 maart 2020 om 10.04 uur Zo kan je gerust een hele dag uittrekken om je wekelijkse boodschappen in huis te halen. Sommige mensen eisen terecht die 1.5 meter op, maar er zijn mensen die naar mijn idee wel erg lang in zo’n vak blijven hangen.


avatar

Geplaatst door Gina Amiabel op zaterdag 28 maart 2020 om 10.41 uur Ik snap de boete maar wat een vreemd bedrag. Waarom 181 en geen 180 of 185.


avatar

Geplaatst door Christa Wigmans Schleiffert op zaterdag 28 maart 2020 om 09.37 uur En hoe willen ze dat gaan aan pakken. Ongelooflijk veel mensen hebben er schijt aan . Zoveel agente zijn er niet om te handhaven


avatar

Geplaatst door Zakaria Niks op zaterdag 28 maart 2020 om 16.36 uur Wauw ze willen van alles geld trekken inplaats voor winkel verbod komen ze met boete weet alvast dat ik die boete niet ga betalen


avatar

Geplaatst door Ferdinand Kreekel op zaterdag 28 maart 2020 om 14.02 uur En kinderren die nu volop spelen met elkaar. Wat krijgen die een lollie?


avatar

Geplaatst door Monique Monsou-Plaatsman op zaterdag 28 maart 2020 om 08.51 uur Gelijk innen die boete klinkt misschien hard maar voor de hardleerse mensen is dit vaak de enigste oplossing


avatar

Geplaatst door Marjan Derks op zaterdag 28 maart 2020 om 08.43 uur Top er zijn nog veel te veel me die doen als of er niks aan de hand is. Dus een goeie bekeuring 👍👍👍


avatar

Geplaatst door Gertjan Kloek op zaterdag 28 maart 2020 om 12.40 uur Op zich prima maar een beetje lastig handhaven als de medewerkers ook op 1,50m van je vandaan moeten blijven.


avatar

Geplaatst door Monique Poldervaart op maandag 30 maart 2020 om 18.47 uur De paden in de winkels zijn ook nergens breed genoeg om 1,5 afstand te houden. Vind het gedrag van sommige mensen ook echt paranoia. Ze kijken elkaar aan (Als ze iets te dichtbij komen) alsof ze melaatse zijn. Vind de sfeer echt om te snijden bha. Sommige denken dat je gelijk dood neer valt als het geen 1,5m is maar 1meter. Maar dat er in het jaar 2018 , 9000 mensen zijn overleden aan de influenza virus hoor je niemand over🤔 terwijl daar wel een vaccine voor is.


avatar

Geplaatst door Harry Francois op zondag 29 maart 2020 om 00.11 uur De meesten houden zich er aan en dat is al heel wat. Voor de rest moeten we zelf een beetje passen en meten en de ruimte nemen.


avatar

Geplaatst door Brenda Vorstenbosch op zaterdag 28 maart 2020 om 08.51 uur Mag nog wel een hogere boete op staan, zodat de mensen eens leren.


avatar

Geplaatst door Nakatsie Chan op zaterdag 28 maart 2020 om 16.33 uur De verantwoordelijkheid aan de burgers overlaten. Dat werkt misschien voor iets anders, maar zoals je ziet nu, t gaat om een virus, leven en dood, nemen mensen niet hun verantwoordelijkheid. En ok het zal waaarschijnlijk een klein percentage zijn van de bevolking die t de maatregelen niet opvolgen. Wil je als overheid dus die risico nemen.


avatar

Geplaatst door Stephan de Groot op zaterdag 28 maart 2020 om 15.54 uur Ik vraag mij af of er überhaupt al 1 boete is uitgeschreven ?


avatar

Geplaatst door Remko Vinju op zaterdag 28 maart 2020 om 09.32 uur Gaat handhaving , personeel of de bewaker daar toezicht ophouden ?? En wie weet wat 1,5 m afstand is . De 1 bepaald en de ander betaald !! Minder mensen in de winkel toelaten kan helpen maar wat je ook verzint het blijft lastig om iedereen op 1,5 uit elkaar te houden . Je aan de regels houden geld voor iedereen maar boetes uitdelen. , In deze tijd kost het heel veel mensen al een hoop geld .


avatar

Geplaatst door Hettie Barlo op zaterdag 28 maart 2020 om 11.50 uur Ja mag van mij, maar.....dan let ik op en komt er weer iemand binnen een meter afstand staan...of het gewoon langslopen rakelings...als ik dit opmerk, ga ik mijn adem even inhouden , zodat ik hun adem niet kan inademen..pfff ik werk in de zorg dus...


avatar

Geplaatst door Christina Reeders op zaterdag 28 maart 2020 om 10.37 uur Ik ga niet meer boodschappen doen. Zijn mensen die geen rekening houden met afstand nemen. Ik wordt er zo moe van die mensen.


avatar

Geplaatst door Jeremy Haye op zaterdag 28 maart 2020 om 11.23 uur We draaien wel een beetje door he. Ik snap alle maatregelen wel, en helaas moesten ze aangescherpt worden doordat een aantal zich er niet aan hielden. Maar we hebben toch nog wel een beetje respect voor elkaar. Hou gewoon rekening met elkaar. Wees vriendelijk, behulpzaam daar waar nodig en dan komt het helemaal goed.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336