Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Station Almere Centrum op de schop

Station Almere Centrum op de schop

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Station Almere Centrum zal de komende periode een mooie metamorfose ondergaan: bij de grondige opknapbeurt staan helderheid, transparantie, licht, kleur, een juiste routing in het gebouw en materiaal van hoge kwaliteit centraal.

De gemeente Almere, de provincie Flevoland, de NS en ProRail werken samen aan een verbetering van station Almere Centrum die past bij de ambities en de groei van de stad.

Het huidige station is gebouwd in 1987, volgens de gemeente zullen de voorzieningen op het station zullen straks beter aansluiten op de omgeving.

Metamorfose

Het station krijgt betere faciliteiten en een open uitstraling met een brede en overzichtelijke passage door de hal, die het Stationsplein en Mandelaplein naadloos met elkaar verbindt.

De hal krijgt een frisse uitstraling met nieuwe winkels en nieuwe winkelpuien en er komen transparante liften. Daarnaast komen er twee nieuwe bewaakte fietsenstallingen, en krijgt het busstation een nieuwe uitstraling en nieuwe plafonds.

Hegeman Bouw & Infra B.V. en ProRail werken vaker samen met grote stationprojecten. Zo zijn recent Zaandam en Assen opgeleverd. De aannemer heeft er zin in: "Station Almere is een project waar onze civiele en bouwkundige disciplines prachtig samenkomen."

Zonnepanelen

Naast de werkzaamheden van Hegeman Bouw & Infra krijgt Straal- en Schildersbedrijf WEST B.V. uit Zwijndrecht de opdracht om het stationsframe te schilderen. Ook zal het bedrijf het draadglas van het station vervangen door gelaagd glas en zonnepanelen op de kap plaatsten. In de schuine kapdelen komt er glas met geïntegreerde zonnecellen.

Het vernieuwde station draagt bij aan de ambities van Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren in dat wat de stad nog aantrekkelijker maakt voor Almeerders en de regio.

De bouwwerkzaamheden zelf zullen begin 2021 starten.


[Ad] De bioscopen zijn dicht maar je kunt heel eenvoudig een film kijken via Pathé Thuis!

Wist je trouwens dat Pathé Thuis tijdens de Coronacrisis gratis films aanbiedt? Klik hier voor meer informatie


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.308
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 12.2 ℃
Voelt als 11.5 ℃
Gemiddeld
Laagst 11.8 ℃ (00.02 uur)
Hoogst 12.4 ℃ (02.09 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog