Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

College B&W: "Geen inzameling oud papier, betalen voor ophalen grofvuil, meer afvalstoffenheffing voor gezinnen"

College B&W: "Geen inzameling oud papier, betalen voor ophalen grofvuil, meer afvalstoffenheffing voor gezinnen"

De officiële herdenkingsmunt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is nu gratis - bestel de munt snel!

Bestellen

De gemeente heeft het voornemen om flink te besparen op afval in Almere: het college heeft haar plannen inmiddels gepresenteerd aan de gemeenteraad die de plannen moeten goedkeuren.

Naast het bezuinigen op het afval wil de gemeente het tarief van afvalstoffenheffing aanpassen - nu is het nog zo dat alleenstaanden hetzelfde tarief betalen als complete gezinnen.

Plannen

Op dit moment wordt grofvuil nog gratis opgehaald, dat moet veranderen vindt het college. Zo zal dat straks 30,00 euro ex btw gaan kosten. Ook zal stadsreiniging niet meer langskomen bij inwoners waarvan hun bak niet is geleegd wanneer zij deze vergeten zijn om langs te weg te zetten.

Ook zullen de recycleperrons niet meer de gehele week open zijn, maar twee dagdelen per week de deuren sluiten en zal er worden gestopt met het plaatsen van bladkorven in de stad.

Afvaldumpingen worden vaak dezelfde dag nog behandeld, naar verwachting zal ook dit veranderen door afvaldumpingen minder vaak op te ruimen en krijgen derden geen vergoeding meer voor het ophalen van oud papier (bijvoorbeeld scholen en stichtingen).

Afvalstoffenheffing

Dit jaar is het tarief voor de afvalstoffenheffing 378 euro, alleenstaanden betalen hetzelfde tarief als complete gezinnen wat door velen oneerlijk wordt bevonden.

Het college heeft het plan om het tarief voor alleenstaanden met 15 procent omlaag te halen (zo'n 322 euro). Bij huishoudens van twee of meer personen zal het tarief juist met 7 procent omhoog gaan (zo'n 406 euro).

Oud papier

Tot slot heeft het college het voornemen om oud papier helemaal niet meer te laten ophalen, om zo nog meer te besparen. Inwoners zullen dan hun oud papier naar een container in hun buurt moeten brengen om daar te deponeren.

Petitie

Na bekendmaking van de plannen is er een petitie gestart door Almeerders tegen de plannen van de gemeente. Met name wordt er bezwaar gemaakt tegen de vermindering in de dienstverlening, terwijl huishoudens bestaande uit twee personen of meer juist meer moeten betalen.

Lees hier meer over de petitie.


[Ad] De bioscopen zijn dicht maar je kunt heel eenvoudig een film kijken via Pathé Thuis!

Wist je trouwens dat Pathé Thuis tijdens de Coronacrisis gratis films aanbiedt? Klik hier voor meer informatie


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.308
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 12.2 ℃
Voelt als 10.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 11.8 ℃ (00.02 uur)
Hoogst 12.4 ℃ (02.09 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog