De VMCA, de Almeerse organisatie voor mantelzorg, heeft in totaal 600 mondkapjes ontvangen zodat de aangesloten vrijwilligers zoveel mogelijk hun werk kunnen blijven doen. De mondkapjes zijn gemaakt door in totaal 30 naaisters en 20 overige vrijwilligers.

De VMCA is ontzettend blij met de mondkapjes. Jolien Hoek, directeur van de VMCA: “Wij zijn aan het onderzoeken hoe onze vrijwilligers op termijn weer aan de slag kunnen en hebben voor hen handgel en handschoenen beschikbaar. De mondkapjes zijn daar een hele mooie aanvulling op. Wij doen er alles aan om onze vrijwilligers zo veilig mogelijk te laten werken wanneer zij op termijn weer mensen gaan bezoeken en begeleiden”.

De mondkapjes bieden geen bescherming tegen corona, maar zorgen ervoor dat mensen die mogelijk ongemerkt het coronavirus bij zich dragen minder snel anderen besmettenwanneer zij persoonlijk contact met mensen hebben.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Rosi Khodabux op donderdag 30 april 2020 om 17.43 uur Bij de So Low staan rekken vol.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.