1

Word jij onze 37,205e volger?

instagram

linkedin

Na Utrecht is Flevoland het meest actief in Bitcoin

Politiek en gemeente


Bitcoin was begin dit jaar het meest populair in de provincie Utrecht, opgevolgd door Flevoland. Het cryptocurrencyhandelsplatform SATOS analyseerde de gegevens van ruim 5.000 klanten.

Het was even stil in bitcoinland, maar inmiddels is de digitale valuta bezig met een comeback. De bitcoin koers steeg eerder dit jaar van grofweg 6.000 euro naar 11.000 euro en houdt zich de laatste maand weer goed boven deze internationale psychologische grens van 10.000 dollar. De interesse blijft niet enkel bij de bekende investeerders maar vertaalt zich ook binnen ons land. In de eerste drie maanden van 2020 was deze groei het sterkst te zien in de provincie Utrecht, opgevolgd door Flevoland.

In de eerste vijftig dagen van het jaar werden er bij SATOS maar liefst 32 procent meer bestellingen uit Utrecht geplaatst in vergelijk met dezelfde periode van het jaar daarvoor. Naast meer bestellingen was ook het gemiddelde bedrag waarvoor mensen bitcoin kopen in Utrecht aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde. Wanneer je het gemiddelde bestelbedrag daar vergelijkt met dat van de provincie Drenthe - waar bitcoin volgens SATOS het minst populair is - ligt het gemiddelde bestelbedrag maar liefst 707 procent hoger.

Volgens SATOS is het niet zo gek dat mensen in Utrecht en Flevoland zo actief bezig zijn met bitcoin. De inwonersaantallen stijgen jaarlijks gestaag door waar de meerderheid van de bewoners is tussen de 25 en 45  jaar en heerst er interesse in finance en technologie.

Wanneer de activiteit en bestelwaarde van alle provincies met elkaar worden vergeleken staan Utrecht en Flevoland dan ook op de eerste en tweede plaats. Hieronder volgen de provincies op volgorde van de activiteit volgens het onderzoek.

Utrecht, Flevoland, Noord-Holland, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland, Limburg, Groningen, Gelderland, Brabant, Friesland, Drenthe


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Maandag 20 september 2021

11.0 °C

Zwaar bewolkt, temperatuur voelt aan als 11 °C. - meer weer »

Ma

6 - 19 °

Di

8 - 20 °

Wo

11 - 18 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only