Almeerse man betrokken bij drugslab Groningen


Een man uit Almere is samen met mannen uit Amsterdam en de  gemeente Westerkwartier door de politie aangehouden na de vondst van een drugslab in Lucaswolde (Groningen). Dat meldde de politie onlangs.

Onderzoek

De politie beschikte over informatie over een mogelijke drugslab in een boerderij, waarna een onderzoek werd opgestart. Na het onderzoek werd gistermiddag een inval gedaan. Daarbij werden vier mannen gearresteerd. Er werd een nog onbekende hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen, vermoedelijk methamfetamine. Het drugslab is inmiddels ontmanteld.

Een ieder met meer informatie wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Gevaar

De politie benadrukt het gevaar van dit soort drugslabs. Niet alleen het productieproces vormt een risico, maar ook de opslag van chemische stoffen is schadelijk en gevaarlijk voor de gezondheid.

Een teamchef van de politie Groningen laat via social media weten: "Vanwege gevaar en ondermijnende karakter van drugslabs doe ik met klem oproep om verdachte omstandigheden te melden. Je mag dit soort criminele activiteiten niet onder de pet houden.".

Meld Misdaad Anoniem is onlangs een campagne gestart omtrent drugslabs. Op de website die bij de campagne hoort staan tips hoe je drugslabs kan herkennen.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in 112


Weer in Almere

5.2 °C, voelt als 3.6 °C
windkracht 2 (7.2 km/u)
zon 05.53 uur op en 21.15 uur onder

Vandaag tussen de 4 en 9.6 graden.

06 may


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 5.8 °C
Laagste temperatuur: 1.0 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 3.6 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -2.3 °C

Hardste windkracht: 4 (21.6 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.2 °C / 9.6 °C
Vr 3 °C / 10.6 °C
Za 3.7 °C / 13.4 °C
Zo 10.9 °C / 21.4 °C
Ma 10.8 °C / 16.8 °C
Di 9.7 °C / 13.1 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.