1

Word jij onze 37,399e volger?

instagram

linkedin

Burgemeester sluit notariskantoor in Gooisekant i.v.m. criminele activiteiten

3 reacties 112 Gooisekant


De burgemeester van Almere heeft - in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) - besloten een notariskantoor in Almere voor de duur van zes maanden te sluiten. Volgens de burgemeester vinden er vanuit het notariskantoor criminele activiteiten plaats.

In de APV van de gemeente Almere staat dat de burgemeester - in het belang van de openbare orde - bevoegd is een gebouw voor een bepaalde duur geheel of gedeeltelijk te sluiten. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie zwaarwegende informatie dat het notariskantoor criminelen faciliteert in hun activiteiten en dat er sprake is van een gevaar voor (en een ernstige verstoring van) de openbare orde. Dit is de reden waarom de burgemeester is overgegaan tot sluiting van het pand.

Het doel van de tijdelijke sluiting is, aldus de burgemeester, om de openbare orde te laten herstellen en de loop naar het pand voor criminele activiteiten eruit te halen en daarmee herhaling te voorkomen.

Eerste keer in Nederland

Het is volgens de gemeente Almere voor het eerst in Nederland dat het bestuursrecht (i.p.v. het strafrecht, red.) op een dergelijke wijze wordt ingezet in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit.

Gooisekant

Officieel is niet bekend gemaakt welk notariskantoor het betreft, maar verschillende bronnen melden dat het gaat om het kantoor van Maarten Prinsze aan de Transistorstraat in Gooisekant.


Tags bij dit artikel: Gooisekant

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Gooisekant of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.

Vacature-alert - 17 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 17 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Ronald Res op donderdag 26 november 2020 om 11.17 uur
Zo de burgermeester gaat optreden. 😲
user
Geplaatst door Cornelius Faber op woensdag 25 november 2020 om 17.57 uur
Beetje te laat weer he, hebben jaren lang hun zakken weten te vullen.. 😠😠
user
Geplaatst door Saskia Verbeek op woensdag 25 november 2020 om 16.06 uur
De man is in feb al uit zn ambt gezet... Hmmm oke
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Vrijdag 22 oktober 2021

9.6 °C

Af en toe lichte regen, temperatuur voelt aan als 7,5 °C. - meer weer »

Vr

5 - 13 °

Za

4 - 13 °

Zo

7 - 13 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only