1

Word jij onze 37,208e volger?

instagram

linkedin

Nieuw beweegveld voor kinderen in Almere Haven gerealiseerd

Politiek en gemeente


Almere heeft er in Haven in de Wierden een nieuwe beweegplek bij. Afgelopen vrijdag nam de buurtsportcoach van Almere Haven een klein groepje kinderen uit de buurt mee om het nieuwe beweegveld te ontdekken. Vanwege de huidige coronamaatregelen kon op dit moment geen opening georganiseerd worden met buurtbewoners.

De beweegplek is gebaseerd op de visie van het Athletic Skills Model (ASM), waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan. Op dit beweegveld komen grondvormen als 'gaan en lopen', 'trappen, schieten en mikken' en 'gooien, vangen, slaan en mikken' aan bod. De gemeente realiseert hiermee de ambitie om in de openbare ruimte plekken te creëren waar Almeerders op een laagdrempelige, uitdagende manier kunnen bewegen. Vanaf vandaag is het beweegveld in de Kimwierde geopend voor gebruik.

AKT

Het Athletic Skills Model speelt een belangrijke rol binnen het beleid van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) van de gemeente. Bij het AKT staan het verbeteren van de algehele motoriek en beweegvaardigheid van inwoners centraal, en het beoefenen van de grondvormen van bewegen dragen hier aan bij. Uiteindelijk hebben een betere beweegvaardigheid en motorriek een positief effect op de gezondheid van inwoners en op de ontwikkeling van ieders talent.

Het beweegveld in de Kimwierde heeft een asymmetrisch patroon op de grond. Hierdoor kunnen gebruikers anders en beter bewegen, en hun coördinatie verbetert. De realisatie van dit veld valt binnen de werkzaamheden om de wijk De Wierden te verbeteren. Bewoners vroegen daarbij om een park aan de Kimwierde als toegankelijke ontmoetingsplek waar men kan sporten, bewegen en spelen. Naast het beweegveld staan er kinderspeeltoestellen en is het park opgeknapt met nieuwe planten, bomen en struiken.


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Dinsdag 21 september 2021

17.1 °C

Licht bewolkt, temperatuur voelt aan als 16,5 °C. - meer weer »

Di

9 - 20 °

Wo

13 - 18 °

Do

14 - 19 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only