Almeerders vertellen: Hoe komen zij de feestdagen door?


Over een aantal dagen is het kerst! Hoe vieren Almeerders de kerstdagen met de maatregelen? Een aantal inwoners van Almere vertellen in dit artikel over hun kerstplannen.

Onze redactie ontving een kleine honderd inzendingen na een oproep waar wij een selectie van hebben gemaakt die je hieronder kunt lezen. 

Sharon (29)

Sharon woont in Almere Haven en vierde kerst vorig jaar met veel familie en vrienden. Dit jaar viert zij kerst ingetogen met haar gezin. Oma en opa schuiven wel aan bij het kerstdiner. "De totale lockdown kwam onverwachts, maar aangezien ik in een vitale sector werk zal ik mij niet snel vervelen", laat zij weten. Sharon hoopt dat de winkels snel weer open kunnen. De jaarwisseling viert zij alleen of met twee vrienden. "We houden ons aan de regels in verband met onze zoon, die is risicopatiënt."

Esther (32)

Esther uit de Muziekwijk woont samen met twee kinderen van 4 en 6 jaar oud. Zij had graag net als vorig jaar kerst gevierd met haar ouders, opa, oma en een oom en tante. Dat gaat dit jaar niet, dus alleen haar ouders zullen van de partij zijn. Dit jaar viert zij oud en nieuw met een slechte film. Esther werkt in de zorg en heeft veel last van de coronacrisis. "Ik vind het wel schandalig dat de basisscholen gesloten zijn. De kinderen worden als machtsmiddel gebruikt met alle gevolgen voor de kinderen van dien. Ik vind dat onbegrijpelijk!", vult zij aan.

Rob (40)

Rob woont samen met zijn gezin in de Eilandenbuurt. Zijn plannen waren om net als vorig jaar op bezoek te gaan bij familie. Dat gaat vanwege de lockdown niet door. "Wij blijven thuis. Er komt ook niemand anders bij ons langs", laat hij weten.

Hij en zijn partner hebben het Coronavirus gehad, maar zijn gelukkig hersteld zonder erge klachten. "Regels zijn voor sommige mensen moeilijk begrijpelijk. En bij heel veel dingen zet ik echt mijn vraagtekens", vult hij aan. Ook tijdens Oud en nieuw blijft hij thuis; "Wij doen niet aan vuurwerk en ontvangen geen bezoek."

Marian (59)

Marion woont in de Stedenwijk. Vorig jaar vierde zij kerst met haar kinderen en kleinkinderen. "In totaal 11 personen", vertelt zij enthousiast. Dit jaar zou zij naar haar dochter en vriend gaan, maar helaas zijn zij positief getest op het Coronavirus. "Mijn andere zoon zit helemaal in de complottheorieën en die zie ik al zes maanden niet", laat zij weten. En haar andere zoon? Die woont te ver weg. Oud en nieuw viert zij, zoals ieder jaar, thuis. Samen met haar trouwe viervoeter.

Jan (72)

Jan woont ook in de Stedenwijk. Hij is al op respectabele leeftijd. Dit jaar heeft hij zijn vrouw verloren, hij vindt het lastig om tijdens de coronacrisis te rouwen. Tegen de feestdagen ziet hij enorm op. Op Tweede Kerstdag zal hij aansluiten bij de kerstbrunch met zijn kleinkinderen. Oud en nieuw viert hij bewust alleen.

Tijdens de kerstdagen mogen er maximaal 3 personen per dag op bezoek komen. Tijdens de jaarwisseling zijn dit maximaal 2 personen per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Ook geldt er dit jaar een verbod op het afsteken van vuurwerk.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in entertainment


Weer in Almere

5.8 °C, voelt als 2.8 °C
windkracht 3 (14.4 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.1 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 3.8 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.