Ook dinsdag belooft een dag met problemen te worden in het openbaar vervoer en op de weg, als gevolg van het winterse weer in Nederland.

NS zegt dinsdag alleen sprinters in te zetten: "het is helaas niet altijd zeker welke treinen wel of niet kunnen rijden, het kan zijn dat dit pas kort voor vertrektijd bekend wordt.

Bussen

Allgo zegt te proberen om de dienstregeling dinsdagochtend om 06.00 uur op te starten, maar de wegen en busbanen blijven slecht begaanbaar waardoor het hervatten van de dienstregeling erg onzeker is.

"Houd daar waar wij rijden rekening met vertraging en uitval van bussen. En let bij het in- en uitstappen op dat de bus in veel gevallen niet dicht bij de halte kan komen", aldus Allgo.

Situatie voor weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers ook dinsdag rekening te houden met gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van sneeuw- en ijsresten op de snelwegen. "Er wordt met man en macht gewerkt om de wegen schoon te krijgen, maar de huidige weersomstandigheden zorgen nog altijd voor verraderlijke gladheid, zichtbaar én onzichtbaar", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De aanhoudende lage temperaturen zorgen er voor dat natte weggedeelten kunnen opvriezen, met verraderlijke onzichtbare gladheid als gevolg.

"Dinsdag mogelijk verraderlijk glad"

Vooralsnog geldt dinsdag code geel vanwege de weersomstandigheden. Wel waarschuwt het KNMI voor verraderlijke gladheid door smeltende sneeuwresten die vervolgens weer bevriezen.

De temperatuur ligt dinsdag tussen de -4 en -7 graden, met een gevoelstemperatuur van zo'n -20 graden.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reacties op dit artikel (12)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Willeke Bosma op maandag 08 februari 2021 om 21.49 uur Waarom wordt er niet geschoven en gestrooid? Niet te geloven. Weken van tevoren zijn we gewaarschuwd dat het er aan zat te komen. Er zijn nog mensen die niet thuis kunnen werken. Kinderen die naar school moeten. Maar zou mij niks verbazen de er bij de opperhoofden van Almere wel hun straatje netjes is. schandalig.


avatar

Geplaatst door Loub Ben op dinsdag 09 februari 2021 om 10.11 uur Zijn de fietspaden fietsbaar? Zoals spoorbaanpad?🤔


avatar

Geplaatst door Rein Groen op dinsdag 09 februari 2021 om 15.51 uur Volgens mij wordt er meer gesnoven dan geschoven 😜


avatar

Geplaatst door Rich Hermans op maandag 08 februari 2021 om 21.16 uur En dan nog gaat keolis de ijsbaan op om te schaatsen met het openbaar vervoer 🤣🤣🤣


avatar

Geplaatst door Jan Oosterdijk op dinsdag 09 februari 2021 om 09.56 uur Gelukkig doet de verwarming het


avatar

Geplaatst door Carla Luchies op maandag 08 februari 2021 om 21.35 uur Jan H Luchies, Dominique Çakır en Kadir Çakir


avatar

Geplaatst door Nesta Thomas op dinsdag 09 februari 2021 om 11.46 uur De bussen rijden hoor


avatar

Geplaatst door Melissa van den Berg op maandag 08 februari 2021 om 22.40 uur Arnold van der Padt be carefull❤️


avatar

Geplaatst door Vinnie Seppen op dinsdag 09 februari 2021 om 00.04 uur Danique Timmer je zal nu wel blij zijn dat je daar bent 😅


avatar

Geplaatst door Chantal van Rooijen op maandag 08 februari 2021 om 21.23 uur Vol een berichtje aankomen van school morgenochtend vroeg 🙈


avatar

Geplaatst door Silvana Parris op dinsdag 09 februari 2021 om 10.59 uur Heeft iemand vandaag al ver met de trein geweest??


avatar

Geplaatst door Savannah Ruijter op maandag 08 februari 2021 om 23.42 uur Samantha Ruijter -20 kan gevoelstemperatuur 😒 Neee kaaaaaan niet


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336