Opnieuw stadswarmte- en stroomstoring in Filmwijk


Een deel van de Filmwijk heeft sinds donderdagochtend opnieuw last van een storing in de levering van de stadswarmte en stroom. De wijk kampt al sinds zondag met vele storingen waardoor inwoners uit de Filmwijk lange tijd in de kou zitten en ook geen stroom hebben.

Volgens Vattenfall zijn monteurs van Liander momenteel bezig om de storing te verhelpen en is deze naar verwachting donderdagmiddag rond 14.30 uur opgelost. Doordat de stroom is uitgevallen, zijn de pompen stil komen te liggen waardoor de warmte niet meer naar de woningen gepompt kunnen worden.

Eerder deze week werd bekend dat een kapotte grondkabel voor de vele storingen zorgde. Of de nieuwe storing het gevolg is van werkzaamheden aan de eerdere kapotte kabel, is vooralsnog niet bekend.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

5.9 °C, voelt als 3.6 °C
windkracht 2 (10.8 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.1 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.2 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.