Twee mannen uit Almere veroordeeld vanwege seks met kwetsbare minderjarige


Twee mannen uit Almere van 40 en 52 jaar zijn door de rechtbank in Lelystad veroodeeld tot cel- en taakstraffen vanwege betaalde seks met een kwetsbare miderjarige.

Beide mannen hadden tegen betaling seks met een (kwetsbare) jongen van 16 jaar oud. Volgens de rechtbank droegen de mannen bij aan het in stand houden van jeugdprostitutie. Twee andere mannen werden op dezelfde dag vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Seks in ruil voor geld

Volgens de rechtbank staat vast dat de 52 jarige man in 2017 twee keer seks had met de minderjarige jongen. Via een chatsite kregen zij contact met elkaar. Tijdens de afspraakjes voerde de verdachte seksuele handelingen uit, waar de minderjarige voor werd betaald.

Tekst gaat hieronder verder

De 40-jarige man heeft bekend dat hij betaalde voor seks met het minderjarige slachtoffer. Op zitting verklaarde hij dat hij dacht dat de jongen meerderjarig was, omdat hij er als 18 jaar of ouder uit zag. Ook gaf hij het argument dat de chatsite waarop hij de jongen had ontmoet, minderjarigen niet toestaat.

Straffen

De rechtbank heeft de 52-jarige verdachte veroordeeld tot tot een celstraf van 31 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook legde de rechtbank hem een taakstraf op van 150 uur.

De 40-jarige man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 dag en een taakstraf van 120 uur. Verder moeten beide verdachten duizend euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Verlaging straf in verband met de redelijke termijn

De straffen zijn lager dan door de officier van justitie werd geëist, omdat de redelijke termijn - de periode waarbinnen de berechting van de verdachten moest plaatsvinden - met twee maanden is overschreden.

Volgens vaste jurisprudentie (eerdere uitspraken van rechtbanken, red.) bedraagt de redelijke termijn van berechting een periode van 24 maanden.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in 112


Weer in Almere

5.7 °C, voelt als 3.3 °C
windkracht 2 (10.8 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.1 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.2 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.