Maandag 17 januari 2022
5.4 °c
1

Word jij onze 37,777e volger?

instagram

linkedin

Twee mannen uit Almere veroordeeld vanwege seks met kwetsbare minderjarige

8 reacties 112


Twee mannen uit Almere van 40 en 52 jaar zijn door de rechtbank in Lelystad veroodeeld tot cel- en taakstraffen vanwege betaalde seks met een kwetsbare miderjarige.

Beide mannen hadden tegen betaling seks met een (kwetsbare) jongen van 16 jaar oud. Volgens de rechtbank droegen de mannen bij aan het in stand houden van jeugdprostitutie. Twee andere mannen werden op dezelfde dag vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Seks in ruil voor geld

Volgens de rechtbank staat vast dat de 52 jarige man in 2017 twee keer seks had met de minderjarige jongen. Via een chatsite kregen zij contact met elkaar. Tijdens de afspraakjes voerde de verdachte seksuele handelingen uit, waar de minderjarige voor werd betaald.

Artikel gaat hieronder verder

De 40-jarige man heeft bekend dat hij betaalde voor seks met het minderjarige slachtoffer. Op zitting verklaarde hij dat hij dacht dat de jongen meerderjarig was, omdat hij er als 18 jaar of ouder uit zag. Ook gaf hij het argument dat de chatsite waarop hij de jongen had ontmoet, minderjarigen niet toestaat.

Straffen

De rechtbank heeft de 52-jarige verdachte veroordeeld tot tot een celstraf van 31 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Ook legde de rechtbank hem een taakstraf op van 150 uur.

De 40-jarige man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 dag en een taakstraf van 120 uur. Verder moeten beide verdachten duizend euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Verlaging straf in verband met de redelijke termijn

De straffen zijn lager dan door de officier van justitie werd geëist, omdat de redelijke termijn - de periode waarbinnen de berechting van de verdachten moest plaatsvinden - met twee maanden is overschreden.

Volgens vaste jurisprudentie (eerdere uitspraken van rechtbanken, red.) bedraagt de redelijke termijn van berechting een periode van 24 maanden.


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (8)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Gerda Bleijendaal op dinsdag 16 februari 2021 om 10.48 uur
En ze kregen ook nog een sticker
user
Geplaatst door Gabber Werner op maandag 15 februari 2021 om 21.10 uur
Die 16jarige is niet zielig... ik deed me op 16jarige leeftijd ook voor als iemand van 18... zitten die kerels fout? Misschien, maar die jongen zat ook fout... just saying
user
Geplaatst door Usha Devi op maandag 15 februari 2021 om 20.02 uur
En dat noemen ze straffen!!! 🤬🤬
user
Geplaatst door Alicja Nieuwenhuis op maandag 15 februari 2021 om 17.31 uur
Wauw, staan hogere straffen op spijbelen.......
user
Geplaatst door Nico Sneekes op maandag 15 februari 2021 om 17.25 uur
Soms zou je willen dat de rechters ervaringsdeskundigen waren door gelijksoortige gebeurtenissen in de eigen kring. Dan weten ze waar ze over oordelen denk ik.
user
Geplaatst door Jeannette van den Heuvel op maandag 15 februari 2021 om 17.12 uur
Die straffen.. Dat is als een klap met een koekje 🍪 Wat een idiote uitspraken!
user
Geplaatst door Rich Hermans op maandag 15 februari 2021 om 16.59 uur
Veel te milde straffen. Als ik rechter was gewoon voor 15 jaar achter de tralies
user
Geplaatst door Tim Bouwman op maandag 15 februari 2021 om 16.41 uur
Wat een kromme straffen. Die gene moet gewoon opgesloten worden.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!