Gemeente doet mee aan NK Tegelwippen


De gemeente Almere doet dit jaar mee aan het Nederlands kampioenschap Tegelwippen. Tenminste veertig gemeenten uit heel Nederland strijden tijdens het Nederlands kampioenschap tegen elkaar in de competitie waarbij het doel is om de meeste tuintegels te verruilen voor groen.

De competitie is dinsdag gestart en duurt tot donderdag 30 september. De gemeente die het meest aantal tegels heeft verruild voor groen, wint een gouden tegel.

Groene voordelen

Tegels vervangen door groen heeft veel voordelen, zo is het is goed voor de biodiversiteit: insecten, vlinders en bijen zijn dol op planten. Groen maakt gelukkig en is goed voor de waterafvoer bij hoosbuien. Bij extreme hitte geeft groen juist koelte.

Wanneer tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

"Ga aan de slag voor Almere en haal die tegels uit je tuin!", aldus wethouder Jan Hoek.

Meedoen

Via de website van het NK Tegelwippen kunnen inwoners aangeven hoeveel tuintegels zij hebben verruild voor groen, waarbij ook een voor- en nafoto moet worden geupload.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

5.9 °C, voelt als 3.6 °C
windkracht 2 (10.8 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.1 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.2 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.