1

Word jij onze 37,596e volger?

instagram

linkedin

Almeerder (33) opgepakt na fraude met COVID-steunmaatregelen

3 reacties 112


De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft een Almeerder van 33 jaar aangehouden die verdacht wordt van fraude met COVID-steunmaatregelen (Tozo, NOW en TVL), valsheid in geschrift en witwassen. Vermoedelijk is ten onrechte ongeveer 650 duizend euro aan subsidie uitgekeerd. Er werden woningen en een bedrijfspand in Amsterdam doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie, computers, motoren, een auto, contant geld en buitenlandse bankrekeningen.

Er werd een strafrechtelijk onderzoek gestart na diverse meldingen en informatie uit een politieonderzoek. Het vermoeden is dat een medeverdachte onder andere op naam van zijn bedrijf betrokken is bij het vervalsen van documenten, werkgeversverklaringen en loonstroken. Vermoedelijk heeft hij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de gemeente Amsterdam opgelicht door valse aanvragen voor steunmaatregelen in te dienen. De verdachte zou dertien medewerkers in dienst hebben, terwijl wordt vermoed dat zijn bedrijf niet actief was en er niemand in dienst was. Daarvoor heeft hij ten onrechte coronasteun ontvangen. Daarnaast bestaat het vermoeden dat een aantal van deze zogenaamde werknemers valse loonstroken hebben gebruikt om een hypotheek te krijgen. Deze personen zullen ook worden verhoord. Ook heeft de verdachte naar waarschijnlijkheid bedrijven opgericht om misbruik te maken van de steunmaatregelen.

De medeverdachte heeft mogelijk hulp gehad van de 33-jarige Almeerder, die als boekhouder hierin een faciliterende rol in heeft gehad. Het vermoeden is dat de boekhouder via zijn eigen boekhoudkantoor bedrijven aanbood valse (omzet)gegevens te maken om in aanmerking te komen voor Tegemoetkoming Vast Lasten (TVL). Hij ontving voor deze dienstverlening naar waarschijnlijkheid een vergoeding.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Nicole Rebecca Schrederhof op woensdag 12 mei 2021 om 00.39 uur
Goed werk maar niet genoeg zo ken ik nog paar die steun fraude plegen nog beter jullie werk doen zodat er nog meer steun fraudeurs gepakt kunnen worden
user
Geplaatst door Marianne ten Pierik op dinsdag 11 mei 2021 om 20.16 uur
Kon niet uitblijven natuurlijk,en de mensen die het hard nodig hebben krijgen niets ppfff.Goed dat ze die mensen kunnen pakken
user
Geplaatst door Wally Risch op dinsdag 11 mei 2021 om 19.11 uur
Bij bewijs direct 10 jaar gevangenis !!!!
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 30 november 2021

9.6 °C

Motregen, temperatuur voelt aan als 7,1 °C. - meer weer »

Di

9 - 9 °

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only