Het weer in Almere

 • Vandaag

  Wo 30 november 2022
  8 °C
 • Morgen

  Do 01 december 2022
  7 °C
 • Overmorgen

  Vr 02 december 2022
  4 °C

Meer weer? Klik hier

Woensdag 30 november 2022
6.4 °c
2

Word jij onze 38,728e volger?

instagram

linkedin

Studenten Aeres MBO monitoren kwaliteit zwemwater in Almere

Politiek en gemeente


Een groep studenten van Aeres MBO is woensdag gestart met het monitoren van de waterkwaliteit op elf verschillende zwemlocaties in Almere. In het project ‘Almere Meet Water’ werkt de gemeente Almere samen met Stad & Natuur en de studenten om de waterkwaliteit wekelijks in kaart te brengen.

De start van dit project valt niet zomaar in deze periode, het is namelijk van 1 t/m 16 mei de Week van Ons Water. 

Onderzoek

Woensdag was de officiële start van de onderzoeksperiode: de studenten zijn gestart bij de meetlocatie op het Stedenwijkstrand. Studenten van Aeres doen tot oktober wekelijks metingen naar de waterkwaliteit, afgezien van de zomervakantie. Bij waterkwaliteit spelen micro-organismen een belangrijke rol. Veel van deze organismen zijn positief, ze houden het water gezond en ruimen andere organismen op.

Bij de metingen kunnen de studenten ook andere organismen vinden zoals blauwalg en E-coli-bacterie. Dat zijn organismen die mensen en dieren ziek kunnen maken.

Gehele zwemseizoen gemonitord

Wanneer de studenten in de zomervakantie niet meten, wordt de monitoring overgenomen door vrijwilligers uit heel Almere die al eerder hebben meegedaan aan de onderzoeken van ‘Almere Meet Water’ de afgelopen jaren. Na de zomervakantie pakt een nieuwe groep studenten van Aeres het stokje weer over. Zo wordt gezorgd dat het gehele zwemseizoen de waterkwaliteit gemonitord wordt.  

Artikel gaat hieronder verder

Met de resultaten wordt extra inzicht gekregen in de ontwikkeling van de waterkwaliteit, om zo toe zien of het in deze periode ook daadwerkelijk 'schoon' water is waar gezwommen kan worden. 

Naast studenten van Aeres en vrijwilligers gaat er binnenkort ook een klas van Scholengemeenschap de Meergronden aan de slag op de meetlocatie Strandhaven.Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Wo 30 november 2022
  8 °C
 • Morgen

  Do 01 december 2022
  7 °C
 • Overmorgen

  Vr 02 december 2022
  4 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!