Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
19.7 °c
2

Word jij onze 38,343e volger?

instagram

linkedin

Openingstijden terrassen Grote Markt in Almere Stad verruimd: donderdags ook langer open

3 reacties Entertainment Almere StadAlmere Stad Centrum


De terrassen op de Grote Markt in Almere Stad mogen ook op de donderdagen langer dan normaal geopend zijn, zo meldt het college van B&W. De burgemeester wil de horecaondernemers tegemoet komen vanwege de coronacrisis.

Op de vrijdag- en zaterdagavond mochten terrassen al langer geopend blijven, namelijk tot 02.00 uur 's nachts. Met de tegemoetkoming kan de horeca op donderdagen ook een uurtje langer open blijven.

Proefperiode

De ondernemers in het gebied merkten dat tijdens de zomermaanden ook de terrassen op de donderdagavonden goed gevuld waren. Omdat de ruimere openingstijden voor meer overlast zorgt bij omwonenden, om die reden wil het college eerst een proefperiode draaien met het extra uurtje.

"Daarom gaan wij voor de verruiming op de donderdagavond ook eerst uit van een proefperiode. Zo wordt bekeken of inderdaad in een behoefte wordt voorzien. Maar belangrijker nog, het geeft omwonenden de gelegenheid om hun ervaringen te delen", aldus het college in een brief.

In november vindt een evaluatie plaats. Mocht de proefperiode slagen, is de kans groot dat de horeca op de Grote Markt voorgoed op de donderdagen open mag blijven tot 02.00 uur, in plaats van tot 01.00 uur.


Tags bij dit artikel: Almere StadAlmere Stad Centrum

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Almere Stad Centrum of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor, winacties of bij een P2000-melding uit jouw straat. Heb je een nieuwstip uit Almere Stad Centrum? Klik hier om een tip in te sturen.
.. of ontvang via Twitter! Dezelfde type meldingen, maar dan via Twitter als privébericht. Net zo snel en gemakkelijk!
Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 39 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 39 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Christover Justice op woensdag 23 juni 2021 om 22.03 uur
Tegemoet komen whahaha lachwekkend.
user
Geplaatst door Ed von Romer op woensdag 23 juni 2021 om 17.11 uur
1 uurtje per week. Dat zal het verschil zeker maken
user
Geplaatst door Wilma Morren op woensdag 23 juni 2021 om 15.49 uur
Had ze allang moet hebben
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!