1

Word jij onze 37,208e volger?

instagram

linkedin

Apollo Ensemble opent festival Via Musica in Almere Haven

Entertainment

Afbeelding: aangeleverd


Het Apollo Ensemble speelt donderdagavond 5 augustus in Goede Rede in Almere Haven het openingsconcert van festival Via Musica dat van 5 tot en met 8 augustus door heel Flevoland wordt gehouden.

Het festival staat dit jaar geheel in het teken van Sergej Diaghilev: deze legendarische Russische impresario, oprichter van de vermaarde Ballets Russes, behoort tot de meest invloedrijke culturele pioniers van de twintigste eeuw.

"In ons openingsconcert vergelijken én verbinden we de werelden van de componisten Igor Stravinsky en Johann Sebastian Bach", vertelt Marion Boshuizen (klaveciniste van het Apollo Ensemble én organisator van het festival).

'Overeenkomsten laten horen'

Diaghilev wist Stravinsky (1882-1971) te interesseren voor achttiende-eeuwse muziek. In opdracht van hem componeerde hij Pulcinella, een ballet geïnspireerd op een toneelstuk uit die periode. Er ontstond onder componisten een trend om oude muziek om te vormen tot iets nieuws. Zo was het Brandenburgs concert nr. 3 van Johann Sebastian Bach de inspiratiebron voor Dumbarton Oaks van Stravinksy.

"In Almere spelen wij beide werken en laten we de verschillen en overeenkomsten horen. Ook zetten we de Solosonate voor fluit van Bach tegenover de solo’s voor klarinet van Stravinsky en brengen we de Passacaglia van beide componisten", aldus Boshuizen.

De werken van Stravinsky worden gespeeld op instrumenten uit de eerste helft van de twintigste eeuw en de stukken van Bach op barokinstrumenten.

Artikel gaat hieronder verder

Middagconcert

Volgende week donderdag geeft het Apollo Ensemble in de middag om 14.00 uur al een kort en informeel introductieconcert. In een klein uurtje speelt het Flevolandse muziekgezelschap een aantal delen uit het avondprogramma, die door de musici met mooie verhalen en opvallende anekdotes aan elkaar worden gepraat.

Het avondconcert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Festival Via Musica.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Dinsdag 21 september 2021

16.7 °C

Licht bewolkt, temperatuur voelt aan als 16,7 °C. - meer weer »

Di

9 - 20 °

Wo

13 - 18 °

Do

14 - 19 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only