1

Word jij onze 37,574e volger?

instagram

linkedin

Dienstregeling allGo breidt vanaf volgende week uit

2 reacties Politiek en gemeente


Vanaf volgende week zondag gaan er weer meer bussen de weg op in Almere, zo meldt vervoerder allGo (Keolis). Volgens allGo is de zomervakantie ten einde en maken ook de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen het mogelijk om de dienstregeling weer uit te breiden.

Op de stadslijnen M3, M4, M5, M6 en M7 rijden er vanaf 22 augustus overdag vaker bussen. Dat geldt ook voor de R-net lijnen 322 en 323.

'Reizigers toegenomen'

De afgelopen periode is het aantal reizigers dankzij de versoepelingen weer toegenomen: momenteel maakt 65 procent van de reizigers (in vergelijking met de periode voor de coronapandemie) weer gebruik van het OV.

AllGo verwacht dat dit aantal de komende maanden verder toeneemt. Daarom rijden er vanaf zondag 22 augustus weer bijna evenveel bussen in de dienstregeling, als voor de coronapandemie.

Nachtnet rijdt voorlopig nog niet

Het nachtnet van allGo rijdt voorlopig nog niet. Het kabinet heeft op de persconferentie van vrijdag 13 augustus geen versoepelingen aangekondigd voor de nachthoreca. Daarom rijden op vrijdag- en zaterdagnacht de nightGo bussen nog niet richting Amsterdam.

Ook rijden de extra late ritten in Almere, net als nu, grotendeels niet. De laatste bus vertrekt op vrijdagnacht rond 02.00 uur. Op zaterdagnacht vertrekt de laatste bus rond 03.00 uur.

Tijdelijke bushalte voor Hogeschool Aeres

Na de zomervakantie opent Hogeschool Aeres een nieuwe locatie op het Floriadeterrein. In overleg met de Hogeschool Aeres en gemeente Almere is besloten om een tijdelijke halte tussen de bestaande bushaltes Kasteel en 't Oor te openen.

De bushalte 'Aeres' wordt in de periode van 22 augustus tot en met 11 december bediend door de R-net buslijnen 322 en 323. Na 11 december wordt de busbaan afgesloten, in verband met de opbouw van de Floriade. De bus kan dan niet meer bij deze halte komen.


Vacature-alert - 34 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 34 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Mark Rietveld op maandag 16 augustus 2021 om 18.51 uur
Komen de leerlingen abonnementen weer in de aanbieding? - 100 euro zoals vorig jaar?
user
Geplaatst door Sudesh Moesé op maandag 16 augustus 2021 om 16.21 uur
Ik had niet anders verwacht.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Zaterdag 27 november 2021

3.0 °C

Lichte motregen, temperatuur voelt aan als 0,1 °C. - meer weer »

Za

1 - 5 °

Zo

1 - 6 °

Ma

3 - 9 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only