Donderdag 27 januari 2022
5.2 °c
1

Word jij onze 37,779e volger?

instagram

linkedin

De Bierfabriek viert 10-jarig bestaan met speciaal jubileumbier

Entertainment

Foto door: Ronald Speijer


De Bierfabriek, het horecaconcept dat als eerste in Nederland een combinatie van bierbrouwerij en restaurant met welbekende taptafels introduceerde, bestaat vrijdag 10 jaar. Oprichters Harm van Deuren, Andrea Possa en Ronald Bolhuis openden de eerste Bierfabriek in 2011 in Amsterdam waarna de vestigingen in Delft en Almere volgden.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan en de start van het bockbierseizoen hebben de brouwers van De Bierfabriek het jubileumbier 'Dubbel Bock' gebrouwen: een robuust en rijk bockbier met tonen van karamel. Het bier is in gelimiteerde oplage gebrouwen en vanaf vrijdag te koop in alle drie de vestigingen. Daarnaast slaat de Bierfabriek een nieuwe weg in en introduceert zes nieuwe bieren ter vervanging van de huidige bieren met vernieuwde etiketten, huisstijl en logo.

'Al 10 jaar lang een begrip'

De oprichters blikken vol trots terug op de afgelopen 10 jaar. "De formule van een bierbrouwerij in combinatie met restaurant en eigen taptafels was al succesvol in Italië en 10 jaar geleden hebben we besloten om dit in Nederland te introduceren", vertellen de oprichters Harm van Deuren, Andrea Possa en Ronald Bolhuis.

De formule bleek ook in Nederland een succes en de oprichters zijn blij dat zoveel mensen zich al 10 jaar lang thuisvoelen bij de Bierfabriek en genieten van de inhouse gebrouwen bieren.

"Eén van de hoogtepunten van de afgelopen jaren is toch wel het bezoek van Johannes van Dam die ons drie maanden na de opening beloonde met een 9,5, iets waar we nog steeds trots op zijn. Kijkend naar de toekomst hebben we de ambitie om meerdere nieuwe vestigingen te openen en brouw-workshops te organiseren om gasten de smaken van de Bierfabriek nog beter te leren kennen en hiermee een extra beleving mee te geven. We hopen veel bezoekers te kunnen verrassen met het jubileumbier en onze zes nieuwe bieren en kijken uit naar de volgende 10 jaar!".

Nieuwe eigentijdse bieren

Al vanaf de eerste dag worden bij De Bierfabriek ambachtelijke bieren gebrouwen: waar het begon met drie eigen bieren (Puur, Rosso en Nero), brengt De Bierfabriek inmiddels zes nieuwe bieren op de markt. De collectie bevat een pilsener, blond bier, red ale, porter, IPA en tripel met opvallende namen als Ploegbaas, Schafttijd en Vals Alarm.

Het nieuwe bier Fabrieksgeheim heeft begin dit jaar bij de Dutch Beer Challenge de gouden medaille gewonnen in de categorie Porter / Stout. Met deze bieren en een vernieuwde huisstijl gaat de Bierfabriek de komende tijd verder met het veroveren van de markt.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 16 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 16 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!