Donderdag 27 januari 2022
5.2 °c
1

Word jij onze 37,779e volger?

instagram

linkedin

Inclusieve regenboogvlag krijgt permanente plek bij stadhuis in Almere Stad

Politiek en gemeente


Voor het eerst wordt de inclusieve regenboogvlag gehesen op Coming Out Dag, de start van de Regenboogmaand in Almere. De maand oktober staat in het teken van ‘mogen zijn wie je bent in Almere’.

Komende maandag wordt de inclusieve regenboogvlag gehesen door wethouder Froukje de Jonge, samen met de LHBTI+ partijen. Op verzoek van de LHBTI+ gemeenschap uit Almere blijft deze vlag permanent voor het stadhuis hangen.

Pride Flag

De inclusieve regenboogvlag, genaamd de Progress Pride Flag, is een uitbreiding op de regenboogvlag, die wereldwijd het symbool is voor de LHBTI+ gemeenschap. Deze vlag geeft met zijn aangepaste kleurstelling de diversiteit binnen de gehele regenbooggemeenschap aan.

De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar met vijf nieuwe kleuren: de drie kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap en een zwarte en bruine streep om LHBTI+'ers van kleur te vertegenwoordigen.


Vacature-alert - 16 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 16 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!