Donderdag 27 januari 2022
5.1 °c
1

Word jij onze 37,779e volger?

instagram

linkedin

Steiger Festival en Dutch Food Week van start

Entertainment


Dit jaar is Almere (op weg naar Floriade Expo 2022) gaststad voor de landelijke Dutch Food Week. Zaterdag vond de feestelijke opening van de week plaats in Almere, op het Floriadeterrein. Ook de afsluiting op zaterdag 16 oktober, Wereldvoedseldag, is in Almere. Net als vrijdag, vindt ook zaterdag vindt tevens het jaarlijkse Almeerse Steiger Festival plaats.

Het Steigerfestival staat in verbinding met Dutch Food Week via een gratis passagiersboot die vaart tussen View en Esplanade. Omdat Almere sinds vorig jaar een GlobalGoalsGemeente is, kwam vrijdag de Very Inspiring People (VIP)bus van ToerMee naar Almere.

De gemeente Almere werkt samen met Almeerders, ondernemers en partners aan een groene en gezonde stad. Door activiteiten te organiseren op het gebied van duurzaamheid, wil de gemeente initiatiefnemers een welverdiend podium geven, en zo kunnen zij ook weer anderen inspireren.

Steiger Festival

Hoe worden producten gemaakt? Welke grondstoffen worden er (her-)gebruikt? Wat betekent dat voor het ontwerp en hoe creatief bedenkt de maker nieuwe oplossingen? Via demonstraties en rondleidingen maakt de bezoeker kennis met ambachtelijk ontwerpers en circulair ondernemers.

Het Steiger Festival is zaterdag gratis toegankelijk, met geldig coronabewijs en identiteitskaart. Almere organiseert het Steiger Festival om de nieuwe makers en circulair ontwerpers in de spotlights te zetten. 

Alle activiteiten voor de Dutch Food Week zijn te bekijken via de website van de organisatie.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 16 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 16 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!